skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Drama när Eskilsminne IF och Lunds BK:s trender fortsatte

Att vinna fotbollsmatcher trots goda prestationer är ingen självklarhet.
Det vet spelarna och de ärrade supportrarna till Eskilsminne IF och Lunds BK.

Det blev en tight och spännande tillställning på soldränkta Harlyckan när Eskilsminne tog emot Lunds BK i ett för båda lagen viktigt derby.
Efter 0-0 i halvtid med goda chanser för båda lagen att avgöra såg det länge ut att sluta mållöst. Men på ett par minuter under den sista niondelen började det puttra i grytan.

I den 83:e matchminuten nickskarvade Isak Petersson en hörna och på bortre stolpen dök Emil Åberg, vem annars, upp och stötte in 1-0. Hemmalaget som sakta men säkert klättrar uppåt i tabellen var för ett vääääldigt litet tag över nedflyttningsstrecket.
Blott fyra minuter senare var det dock Lunds tur att få med sig en hörna. Nyss inbytte Simon Ingheden nådde högst och bollen damp ner på fötterna hos Johan Andersson – och smålänningen lade enkelt in bollen i öppet mål.

1-1 stod sig sedan tiden ut och liksom i Linköping tappade Eskilsminne segern sent. En viktig poäng var det hur som helst för André ”Norpan” Peterssons mannar som är obesegrade (2-3-0) de fem senaste matcherna.
För Lunds BK fortsätter samtidigt den evighetslånga vandringen mot en seger. Lördagens oavgjorda resultat var den eeeeeeeelfte (11) (elva!) raka utan vinst.
Efter 3-1 mot Tvååker den 11 juli har laget gått från toppstrid till att snegla oroväckagdemot negativt kvalstreck. Dessutom tvingades nyckelspelaren Jesper Möller återigen kliva av skadad.

Ska Eskilsminnes fem matcher långa trend av att vara obesegrade och Lunds elva matcher långa trend av att sucka tungt fortsätta? I nästa omgång på onsdag möter Eskilsminne tabelljumbon Karlskrona (förlorade med 0-6 idag mot Lindome på hemmaplan) medan Lund tar sig an Qviding borta.

Matchens höjdpunkter kan ses här.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close