FotbollNyheter

Hallå där….skyttekung Halil Peskovic i Svensköps IF

Skånesport ringde upp den 20-åriga talangen Halil Peskovic från Svenköps IF som gjort 7 mål i serien och delar skytteligaledningen tillsammans fem andra. 

Svensköps IF ligger efter åtta spelade matcher på en andraplats i tabellen. Det skiljer två poäng upp till Esperöd som leder serien. 

Vad är din förklaring till att det har gått så bra för laget?
– Första året vi är i 6:an. Målet från början var att kliva upp till div 5 direkt. En tuff utmaning då Svensköps IF aldrig varit så högt upp i systemet. Vi har gjort en stark säsong än så länge och ligger just nu på andra plats. Har två matcher kvar som vi ska vinna. Vi har ett bra lag och vi spelar en fin fotboll. Skulle säga att vi behöver sluta lägga så mycket fokus på domarna och fokusera mer på vårt spel. Vår styrka är väl han anfallaren som har nummer 21 på ryggen haha….

Det återstår endast två seriematcher mot Lövestad och Örtofta. Bägge lagen ligger långt ner i tabellen. Ni har stora möjligheter att stå som serieledare av div 6 mellersta den 4 oktober.

Närmast är det er sista hemmamatch i helgen mot Lövestad. Vad tror du om utgången?
– Mot Lövestad krävs det att alla gör sin uppgift och följer matchplanen så ska vi ta hem 3 poäng.

 

Vad tror du om era möjligheter att just vinna serien?
– Det krävs lite tur då Esperöd behöver tappa poäng samt att vi krossar Örtofta. Enligt mig har vi en bra möjlighet att ta oss upp till div 5 för att vi har ett starkt lag med bra form som gör att vi bör klara kval om vi inte vinner serien. 

Är Svensköps IF ett lag som klarar att etablera sig i 5:an?
– Det hade betytt mycket för klubben då det blir en historisk uppflyttning, man har ju aldrig spelat i div 5 förut. Med lite förstärkningar ska vi kunna hålla oss kvar i 5 an utan problem.

Hur ser läget ut i resten av laget?
– Inför nästa match tror jag att alla spelare är tillgängliga.

Hur ser din egen framtid ut? Kommer du att fortsätta i laget?
För egen del så har jag inte bestämt mig än. Har gjort en stark säsong och det är några klubbar i högre divisioner som är intresserade. Just nu tillhör jag Svensköps IF där mitt fokus ligger på att vinna de resterande matcherna och sätta några baljor till. Framtiden tar jag därefter.


Halil Peskovic Svensköps IF

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close