Nyheter

HK Malmö tappar sin skyttekung till Bundesliga

HK Malmös kantvessla Hampus Olsson lämnar för spel i Bundesligaklubben HC Erlangen.
Redan under onsdagen debuterar han för för sin nya klubb. Därmed blev matchen i lördags mot HK Varberg den sista för vår vänsterhänte skyttekung
.

– Det är mycket tråkigt att vi tappar en stor profil och lirare med rötterna i Skåne. Även om tidpunkten är olycklig är vi väldigt glada för Hampus och hans framgångar och att han nu får möjligheten att pröva sina färdigheter i en av världens bästa ligor säger ordförande i HK Malmö Jörgen Rasmusson.

På sin hemsida skriver HK Malmö:
“Hampus kom till HK Malmö från Karlskrona 2018 och han har på kort tid blivit en given publikfavorit och en pålitlig målmaskin genom snabba kontringar, sitt straffskytte och sina distinkta avslut från kanten.
Hampus hade precis påbörjat sin tredje säsong i HK Malmö när samtalet från Erlangen kom.”
– Det har alltid varit drömmen att komma till bundesliga och självklart är jag tacksam att HK Malmö kunde gå med på den här affären så att drömmen kunde uppfyllas säger Hampus Olsson.

– Jag vill tacka HK Malmö som klubb och alla runt omkring laget som stöttat mig under mina dryga två år här. Jag vill även rikta ett särskilt tack till Stian och ledarteamet som gjort mig till en bättre handbollsspelare. Helheten har varit bra i HK Malmö med kvalitet på träningarna och rent generellt är det en bra miljö att utvecklas i. Jag hoppas på något sätt kunna ge tillbaka för det HK Malmö gett mig avrundar Hampus Olsson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close