Nyheter

RF: “Behöver planera för att det kommer att påverka idrottsrörelsen under hela 2021”

Folkhälsomyndigheten påminner idag idrottsrörelsen att fortsätta följa allmänna råd och rekommendationer för att undvika smittspridning. Man ser en ökad spridning av covid-19 inom lagidrotter på olika nivåer i Sverige.
– Nu verkar just idrott, framförallt ishockey vara väldigt drabbad, säger statsepidemiolog Anders Tegnell vid en presskonferens.

RF uppmanar idrottsförbund, föreningar, aktiva och ledare att fortsätta ta ansvar för att minska smittspridning.

– Vi välkomnar påminnelsen. Det är viktigt för samhället att idrottsrörelsen får vara igång och bedriva sin verksamhet oavsett nivå och idrott. Specialidrottsförbund har tagit fram tydliga regelverk i sina protokoll och de måste fortsätta tillämpas fullt ut. Vi måste tillsammans fortsätta att ta ansvar och vara noga med att följa allmänna råd och rekommendationer för att minska smittspridningen, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

– Vi är inställda på att även hösten kommer att vara präglad av restriktioner på grund av corona. Vi behöver planera för att det kommer att påverka idrottsrörelsen under hela 2021. Just nu arbetar vi med analyser för att ta fram olika scenarier inför 2021. Det är osäkra och tuffa tider då det gäller att stå starka tillsammans och hjälpas åt, både inom idrottsrörelsen och i samhället i stort, säger Björn Eriksson.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close