Nyheter

Eskilsminne tog nödvändig seger

Eskilsminne har rest sig ur graven tidigare.
Nu är man på väg att göra det igen.
3-1 hemma mot jumbon Karlskrona var mer än nödvändig och innebar att laget har sex raka matcher utan förlust.

Från den absoluta botten till att bara ha någon enstaka snedträff upp till säker mark.
Tabelläget läget är fortfarande kritiskt för patienten Eskilsminne, men under doktor André ”Norpan” Petersson har tillståndet övergått till stabilt.
På planen handlar det mer om moral och krigande än enskilda individers (Ja, jo, Emil Åberg har sulat in tolv mål, men ni fattar) påverkan på matcherna. Som mot Karlskrona, vars marsch tillbaka till division två ser taktfast ut. Trots att gästerna lyckades ta ledningen tidigt lyckades Eskilsminne soldränkta (åtminstone under uppvärmningen) Harlyckan vända innan paus.
1-1 nickades in av den egna produkten, som mycket hastigt växt i A-lagskostymen, William Nilsson. Fem minuter senare skickade Emil Åberg in 2-1 efter ett fint förarbete av Dennis Olsson.
Ställningarna hölls sedan matchen ut och nämnde Åberg såg även till att krita in 3-1 på straff i 83:e matchminuten.

Ett mycket intressant namn i Helsingborgsfotbollen generellt är William Nilsson. 18-åringen har tränats av André under fyra år på pojksidan, så de båda gentlemännen vet var de har varandra.
– William har varit en framträdande spelare i sin årskull hela vägen från bollskolan och är en genuin ledare. Att han som 18-årig kan gå in med den pondusen och leverera som han gjorde idag är imponerande.
Beskriv honom som spelare?
– Han är central mittfältare, väldigt stark och brytsäker. Han är ett perfekt komplement till Filip Ottosson och det fungerar jättebra med dem centralt på mitten
Det är väl exakt sådan spelare man vill ha en höst när man slåss för livet?
– Precis. Idag gjorde han mål på hörna, precis som i Linköping.
Nu är Karlskrona nästan avsågade va?
– Nja, vi får väl se. De kom till matchen med ambitionen att ta poäng och hade en djäkla inställning. De är farliga på fasta situationer och gjorde sitt ledningsnål på det sättet. Men generellt sett var vi det klart bättre laget och vi borde ha vunnit med större siffror. Nu måste vi stanna kvar på marken och vara ödmjuka, betonar ”Norpan”.
På tal om klyschor.
Varje resterande match är en final för Eskilsminne. Närmast redan på söndag borta mot Oskarshamn.
– Vi har inga avstängningar som stör och det blir en ny tuff utmaning. Vi behöver fortsätta att plocka poäng. Det som känns gött är att vi kommer med vind i våra segel. Självförtroende betyder mycket i vår situation och flera av spelarna i laget har varit med och hanterat sådana här situationer förut. Jag känner ingen panik i gruppen.

För Lunds BK fortsatte den dystra sviten.
0-0 borta mot Qviding innebar den 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11… TOLFTE raka matchen utan seger. Ska den sviten inte förlängas till 13 måste man få Landskrona BoIS på fall på söndag. Just det Landskrona BoIS som efter 2-0-seger borta mot Tvååker skaffade fortsatt goda förutsättningar att nå kvalplatsen bakom ledande Värnamo. De senare åkte visserligen på pumpen mycket överraskande mot Motala, men har med en match mer spelad fortfarande 13 poäng ner till de randiga.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close