HandbollIK LåganNyheter

Hallå där….sportchef Magnus Ivarsson i IK Lågan

Skånesport ringde upp sportchef Magnus Ivarsson i IK Lågan som har hemmapremiär i Lågehallen nu på fredag när man möter HK Malmö U/Malmö HP.
– Klart att vi ska tillhöra toppen om allt klaffar.

Nu startar handbollssäsongen och på fredag är det hemmamatch mot HK Malmö U/Malmö HP. Vad kan vi förvänta oss av premiärmatchen?
– Ett reservlag med allt vad det innebär. Du vet inte vilka spelare de skickar. En premiär är alltid en premiär med nerver och så. Jag hoppas och tror att vi skapar en hemmaborg från match ett och vi får segersjunga efter matchen.

Hur väl förberedda är ni inför seriestarten?
– Tycker att det ser bra ut. Dom nya har kommit in bra i både grupp och spel. Är så förberedda man kan vara. Nygammal tränare i Christian som byggt ett starkt kollektiv där vi inte ska behöva vara beroende av en eller två spelare som det varit innan.

Hur har er försäsong varit?
– Väldigt bra tycker jag. Christian har satt sin prägel på laget och sitt sätt att spela. Det passar verkligen gruppen. Känns som vi har en grupp med stor harmoni och väldigt mycket
kunnande.

Har ni pratat om målsättning?
– Det har vi absolut gjort och givetvis har vi höga förväntningar men det är mycket som ska klaffa med många nya spelare.

Vad kan vi förvänta oss av Lågans herrar denna säsong?
– Vi kommer att vara ett lag som ska kriga i varje moment av varje match oavsett vad det står på tavlan.

Pga av Corona så skall avstånd hållas vilket är ganska omöjligt i handboll. Har du märkt någon förändring under träningarna och era träningsmatcher?
– Ja hela samhället har stått still och även handbollen har blivit drabbad. Ingen publik i början för att sen få ta in 50 personer gör att styrelsen och föreningen måste tänka om och göra rätt. Man måste vara väldigt noggrann och dagligen följa utvecklingen.

Vad tror du om årets serie?
– Att det blir jämnt i toppen och botten. Eslöv och Växjö tror jag blir farliga. Är inte så insatt i övriga lag men Växjö är alltid jobbiga att möta. Byter ofta ut många spelare då det är en studentstad, sen är alltid farmarlagen jobbiga.

Det kommer att bli en del derbyn i serien mot bl.a H43 Lund och Eslövs HF. Publiken får vara max 50 st. Kommer detta på något sätt att påverka ert spel?
– Derby är såklart alltid kul men hur derbyna blir i år vet jag inte. I dagsläget gäller 50 personer på i hallen så det nog inte så mycket tryck. Men hemma i sofforna blir det nog det. Kommer sända live varje hemmamatch via Solidsport och hoppas många skaffar detta och följer oss. Kommer göra bra grejer under sändningen med intervjuer av tränare och kanske någon spelare så missa inte detta.

– Det är alltid roligare att spela inför mycket publik men nu är det som det är och det gäller att göra det bästa av det. Tror spelarna är så fokuserade när matchen väl är igång, då märker de ingenting men innan och under pausen samt efter matchen är det såklart annorlunda.

Vad tror du om chansen för herrarna att ta sig upp i div 1 igen? Är det målet?
– Vi har en treårsplan klar och i den ligger att vi ska spela division 1. Men att vi ska vara rustade för att spela där då och inte behöva värva in en massa nya spelare när vi väl går upp.

Ändringar i laget?
– Vi har ju en hel del nya men hur Christian ställer upp laget vet jag inte. Det jag sett är att de nya ser vassa ut.

Är alla tillgängliga inför helgens match?
– Gustav Loft har haft problem med benhinnorna och är väl ett frågetecken vad jag förstått.

Placering vid säsongsslut?
– Truppen är helt klart rustad för att ligga i toppen men det är mycket som ska klaffa för att man ska vinna en serie. Rätt spelare ska vara hela och inte drabbas av för mycket skador. Men klart att vi ska tillhöra toppen om allt klaffar, det ska vi.


Magnus Ivarsson Sportchef IK Lågan

Foto: Lola Nilsson o privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close