Nyheter

IFK Ystad: Ned som en pannkaka – upp som en sol

Handbollslag har en förmåga att blanda höga toppar och djupa dalar från ena dagen till den andra.
IFK Ystad är inget undantag.
Efter 44-20-förnedringen mot OV Helsingborg steppade försvaret upp och viftade enkelt bort nykomlingen Aranäs.

IFK Ystad släppte bara in fyra spelmål i första halvlek. 11-8 i paus var främst resultatet av ett försvarsspel med helt ny frenesi (Aranäs satte fyra av fyra straffar)
Fruktansvärt skönt att komma igång och göra lite mål för en gångs skull, Vi hade fokuserat på det vi själva kunde påverka för att göra det så bra som möjligt, men de första 30 minuterna var okej. Vi fick ett par lätta kontringsmål, sa Christoffer Schnell till C More i paus.
Aranäs såg ut som rädda välkammade skolpojkar på sin första bussresa utanför Kungbacka, störögt betraktande de barska skånska sjörövarna med tatuerade armar, svarta blickar och snusarom.
De kom knappt över niometerslinjen innan de blev uppfångade.
I början av andra halvlek körde IFK Ystad matchen. 11-8 blev snabbt till sju-åtta bollars ledning och det var som att se polisskolans rekryter ont anande glida in på ”The Blue Oyster”.

IFK Ystads Henrik Bielenberg.

Samtidigt hade målvakten Måns Landgren en bra bit över 60 procent långt in i andra halvlek, det slutade på 50 procent. Senast hade målvaktsduon Landgren/Nordlander tio procent över 60 minuter…
– Jag är nöjd med att vi lyckades släppa söndagens match. Idag var vi solida och kämpaglöden var helt annorlunda, vi kämpade och kastade oss efter biollar.
– Jag fick en bra start med några bonusräddningar, men det är ett helt annat försvar vi har idag.
Vad betyder den här segern för er?
– Detta var en riktig måstematch. Därför var vinsten otroligt viktig. Vi ska nog kunna nypa LUGI till helgen om vi fortsätter på det här, kommenterade korvestradören Landgren till C More.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close