HandbollHK Malmö

Dan Beutler – Das Torwart

Dan Beutler har varit utdömd, uträknad, utstirrad och ute i största allmänhet.
Mot Sävehof visade han handbollsvärlden att han är tillbaka på allvar och målsättningen är odiskutabel.

50-procentig hemma mot Sävehof och när vi menar att han är tillbaka, då menar vi att han är det i full karaktär.
Med ett energipåslag som skulle kunna driva Barsebäck hela januari, med ett fotarbete som påminner om en riverdance-föreställning och en oberäknelighet som en tonårsdotter.
Han fortsätter att rädda bollar på ett sätt andra målvakter inte kan rädda bollar och han sprider med sitt tunnelseende en slags vinnarmentalitet som ibland kan vara skillnaden mellan att vara tapper tvåa eller knapp guldmedaljör.

Det första SM-guldet togs med Redbergslid 2003.
18 år senare, framåt vårkanten 2021, vill han kunna avsluta karriären med en ny buckla.
Något som är högst rimligt. Eller var, innan laget tappade sin viktigaste spelare i Hampus Olsson…
Hur långt ifrån toppformen är du?
– Jag har aldrig varit i bättre fysisk form än vad jag är i nu.
Det åtalas mycket om min ålder och så där och att jag inte skulle vara på topp. Det känns märkligt.
– De tolv veckorna innan säsongen med Daniel Thysell på Gripen Crossfit har jag gjort att jag fått en otroligt grundfysik. Dessutom är jag ju en renlevnadsmänniska nu och sköter dessutom kosten ordentligt. Det är ingen alkohol inblandat i mitt liv längre. Så har det aldrig varit tidigare.
Hur smittar det av sig psyiksikt när du mår så mycket bättre fysiskt?
– På ett sätt som jag verkligen juicer av. Med min adhd så är det samtidigt oerhört viktigt att jag får utlopp för min energi. Jag mår så otroligt mycket bättre nu. Fysken och det mentala hänger ihop extra mycket för mig och det gör mig till en bättre människa och en bättre målvakt, trots att jag verkar vara 68 år gammal i tidningarna…

Detta var första hemmamatchen som Beutler startade i Handbollslagen (han startade även mot Skjern) sedan ja, ni vet…
– Jag älskar den här sporten och idag vadar det en sådan där match där vi fick Sävehof dit vi ville. Stian chockade dem med ett 5-1-försvar med Nisse Pettersson som spets. Nisse dominerade i Bajen i många år med det spelsättet och han visade verkligen vägen idag. Sävehof kom knappt till avslut och av de få bollar som kom på mål lyckades jag rädda en del. Det gjorde Sävehof väldigt osäkra och sedan orkade de inte komma tillbaka.
Hur är det att stå bakom ett 5-1-försvar som målvakt?
– Jag älskar det! Jag får mer kantskott på mig och fler breda lägen. Vi spelade mycket 5-1 i Hamburg och jag trivdes förträffligt med det då. Även om jag misslyckades på just kantskotten idag så ser jag fram emot den biten under resten av säsongen.
På tal om dina sjuka energipåslag. Hur återhämtar du dig efter matcher numera?
– Det är knackpunkten. Jag behöver mer tid för att återhämta mig på ett sätt som jag inte behövt tidigare.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close