InnebandyNyheter

Frosta Innebandy har siktet inställt

Nu startar innebandysäsongen. Robert Persson har tidigare varit tränare för Frosta. I år kommer han dock att vara herransvarig för Frosta innebandy. 
– Är väldigt bekväm med att stå bredvid och tycker det är behagligt att mest kolla på träningar/matcher.

Robert är 49 år även om han själv har svårt att förstå det. Bor i Höör. Har börjat studera och läser sitt andra år av fyra till grundskolelärare åk 4-6 på Malmö Universitet. Är utbildad spinning instruktör och kör pass på Nionde. Är även distriktsdomare i Skåne och jobbar en del med att utveckla och stötta nya domare.

Hur kommer det att kännas att nu stå bredvid och inte vara med i spelet på planen?
– Någonstans kände jag att jag inte kunde ta Frosta IBF vidare längre utan det behövdes en ny röst. Idag är jag väldigt nöjd med att Henrik Ehnberg kommit till klubben och utvecklar laget och spelarna. Däremot har jag väldigt svårt att släppa det så fortsätter som herransvarig kommande säsong. Försöker vara med på alla träningar och matcher annars kommer jag bara sakna killarna. Är väldigt bekväm med att stå bredvid och tycker det är behagligt att mest kolla på träningar/matcher.

Hur mycket har du själv spelat?
– Min innebandykarriär är ytterst begränsad. Vill knappt nämna det men har kört ett antal år i korpen och har ett 30 tal matcher med Frosta i div 4 och utvecklingsserien. Under min ungdom var det mycket fotboll som gällde och har spelat i ett antal klubbar. Har provspelat för Malmö FF i ungdomsåren men gick inget vidare, tycker att himmelsblått är finaste färgen. Avslutade i Maglasäte IF. 

Ni har spelat tre träningsmatcher under försäsongen. Hur föll dessa ut?
– Ja det stämmer. Vi har spelat tre träningsmatcher där vi har mött ett div 3 lag och två div 4 lag. När vi bestämde oss för vilka lag vi ville möta var tanken att vi skulle möta lag med olika egenskaper för att kunna utveckla både vårt försvarsspel och anfallsspel.
Första träningsmatchen besegrade vi Malmö FBC H3 med 8-6. Eslövs H4 lag besegrade vi med 7-1 och sista matchen mötte vi IBK Lund och vann med 7-2. Matchen mot IBK Lund känns som vår bästa match då de bjöd på rejält motstånd och satte vårt försvarsspel på prov.

Hur har er försäsong varit?
– Vi startade redan i juli månad med löpning och styrketräning två gånger i veckan. Nu när vi är framme i slutet på September ser vi tydligt vilken effekt den hårda sommarträningen har gett. Både träningar och matcher genomförs i ett högre tempo där viljan från spelarna att leverera är mycket tydligare än tidigare säsonger. 

Hur väl förberedda är ni inför seriestarten?
– Skulle vilja säga att vi är väl förberedda. Det finns en tydlig linje i hur vi vill spela och spelarna kan utföra sina roller efter ledningens tankar. 

Har ni pratat om målsättningen?
– Vi har ju faktiskt inte det. Kan tyckas lite märkligt men tankarna har i första hand varit att sätta ett grundspel och bygga vår trupp. Sen vill jag personligen upp i division 3 igen då jag tycker det är där vi ska vara nästa säsong.

Vad tror du om era chanser att ta er upp i div 3 igen? Är det målet?
– Har en hel del spelare i laget med rutin från både div 2 och div 3 samt spelare som spelat länge i Frosta som enligt mig håller på en högre nivå. Så om man frågar mig så tycker jag att våra förutsättningar att gå upp till div 3 är väldigt goda.

Vad tror du om årets serie?
– Jag tror det kommer bli en jämn serie då det är många lag som är väldigt bra.

Något lag vi redan nu ska ha extra koll på? Något annat lag som du följer?
– Jag har alltid gillat Emmaljunga GOIF. Det blir alltid fysiska matcher mot dem och vi måste alltid prestera 100% när vi möter dem. Nu vet jag inte hur deras trupp ser ut i år men tror oavsett att det blir täta matcher mot dem.

Till helgen startar det med hemmamatch mot FBC Engelholm B. Vad kan vi vänta oss för match?
– Våra matcher mot FBC Engelholm brukar alltid bli jämna. Om jag minns rätt så är dessa matcher inte så fysiskt tuffa då Engelholm mer är ett spelande lag. Då vi också är ett spelande lag brukar dessa möten bli väldigt roliga att titta på med mycket målsituationer och snyggt spel.

Ni kommer att stå som segrare?
-Vi är i en väldigt bra form just nu och spelarna ser riktigt laddade ut inför premiären. Dessutom spelar vi på vår hemmaplan och vårt parkettgolv. 

Är hela truppen disponibel inför matchen?
– Vi har en spelare som har en underkroppsskada (man ska tydligen kalla det så nu) annars är truppen disponibel för match.

Pga av corona så skall avstånd hållas vilket är ganska omöjligt i innebandyn. Har du märkt någon förändring av detta under träningarna och era träningsmatcher?
– Ja kan verkligen hålla med om att det är omöjligt. Innebandy är en fysisk sport och när domaren blåser igång matchen finns det bara ett mål och det är att vinna. Jag kan inte se någon förändring varken under träning eller match. Däremot har vi varit mer tydliga med att har man det minsta tecken på sjukdom så får man stanna hemma. Vi har även inför varje träning och match tillgång till handsprit.

Publiken får vara max 50 st så för alla andra som inte kan vara på plats, vilket alternativ finns om man vill följa er match?
– Vi kommer sakna vår publik väldigt mycket då de alltid lyft och stöttat oss. De är väldigt viktiga för herrlaget och vi har haft ett snitt på ca 130 per match under de senaste tre säsongerna. Kan väl säga att vi hade hoppats på att få släppa in lite fler besökare då vår idrottshall är stor men det blir dessvärre inte så. Vi tittar på olika lösningar men premiärmatchen kommer tyvärr inte visas. Man kan dock följa rapporteringen i innebandy-appen.

Var finner vi FIBF vid säsongens slut?
– Första plats! Finns inget annat för mig.

Foto: Lola Nilsson och Robert Persson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close