BildspecialHandbollHK MalmöIK LåganNyheter

Bildspecial: IK Lågan – HK Malmö U/Malmö HP

Handbollspremiär i div 2 södra. Hemmalaget tog emot gästande HK Malmö U/Malmö HP. Hemmalaget vann och det var Lågans första seger i den nya hallen.

Resultat: 35-22(18-13)

Tränare Christian Lindvall IK Lågan:
-Tack vare en nästan felfri start på matchen, 6-1 efter fem minuter, blev det en lugn resa mot segern i premiären mot HK Malmö U under fredagskvällen i Lågehallen.

– Innan matchen tryckte vi på vikten att vara noga i allt vi företar oss på alla delar av ytan och snabbt vara vaksamma på motståndarnas kvalitéer. Allt för att vara förberedda på att stoppa deras styrkor och utnyttja deras svagheter. Förutom den avslutande delen i första halvlek tycker jag att vi genomförde matchen på ett gediget sätt.

– 18-13 i halvlek blev till 35-22 i slutresultat tack vare att vi i andra halvlek kunde få till även en del målvaktsräddningar. Edvin Djulic hade ingen lyckad kväll under sina första 30 minuter, därav bytet till Fredrik Arvidsson i andra halvlek. Det visade sig bli ett lyckodrag då han noterades för hela elva räddningar. Där fick vi ett kvitto på att målvakten är en väldigt viktig faktor i denna sport.

– Plus även till sjumålsskytten Jonathan Hellström och våra kantskyttar Patrik Olausson och Henrik ”Eke” Andersson med sex mål var.

Tränare Jonas Busk i Malmö:
-Vi startade matchen försiktigt och tveksamt. Där fick Lågan några lätta mål i början och gick till en 6-1 ledning efter 5 minuter. Sedan var det en jämn match till 35 min då dom ryckte en gång till. Lågan är ett bra stabilt lag med rutin och vi kom tyvärr inte upp i nivå. Sedan saknade vi några nyckelspelare, åkte med 12 man denna gången. Lågan var det bättre laget denna matchen.

Vår fotograf Lola Nilsson var på plats och vid delning av bilder ange: Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close