Handbollsbloggen

Jimmy Eriksson hoppas på pallrepris på Sachsenring

För ett år sedan körde Jimmy Eriksson in sin första och hittills enda pallplats i stenhårda ADAC GT Masters. Platsen den gången var Sachsenring i östra Tyskland – och i helgen är det dags för Eriksson och kompani att på nytt gästa den kuperade banan utanför Dresden.

Fjolårets framgång kom i vad som den gången utgjorde finalen på 2019 års säsong. Eriksson och teamkamraten Daniel Keilwitz rattade Zakspeed-teamets Mercedes-AMG GT3 till en andraplats i säsongens sista race, bara några sekunder från seger, och minnet av den dagen sitter tydligt kvar när duon nu återvänder till Sachsenring för 2020 års fjärde deltävling.

– Sachsenring 2019 var vår bästa helg hittills, så det känns kul att komma tillbaka just dit i helgen, säger Jimmy Eriksson. Vi hade väldigt bra fart där i fjol och banan passade Mercedes-bilen bra. Det är klart att vi hoppas på en repris, även om vi vet att det blir tufft.

Eriksson/Keilwitz har inte fått den inledning på säsongen som man hoppats på, med en 11:e plats som bästa resultat hittills. Den svensk-tyska duon har förvisso tagit poäng (topp 15) vid samtliga tre deltävlingar så här långt, men Eriksson själv har siktet högre ställt än så.

– Vi har varit stabila i racen i år, men inte på den nivå där vi borde vara, säger Eriksson bestämt. Vi vill mer, särskilt med tanke på hur vi avslutade fjolåret, men hittills har vi inte fått det att stämma. Vi behöver framför allt bli snabbare i kvalen, och det är ett av våra stora mål den här helgen. Vi har en del saker att testa på däckfronten. Förhoppningsvis kan Sachsenring vara snälla mot oss i år också!

Helgens två race körs, som alltid i ADAC GT Masters, på lördag respektive söndag. Tävlingshelgen på Sachsenring inleds med fri träning på fredag.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close