Nyheter

Joel Eriksson hyser hopp om fortsatt förbättring i ADAC GT Masters

Efter en motig inledning på säsongen bjöds BMW-teamet Schubert Motorsport på ett positivt besked vid den senaste ADAC GT Masters-tävlingen på Hockenheim. Joel Eriksson och Aidan Read tog sin första poäng för året, och med viss vind i seglen hoppas duon nu kunna fortsätta seglatsen mot toppen när nästa racehelg står för dörren.

Platsen för helgens sammandrabbningar är den tekniskt avancerade Sachsenring-banan i de östra delarna av Tyskland. Här, bland kullarna utanför Dresden, ska säsongens fjärde deltävling utspela sig.

Eriksson/Read körde hem sitt bästa resultat hittills i år i det senaste racet på Hockenheim för två veckor sedan: 15:e plats. Därmed öppnades poängkontot för 2020, och Eriksson hoppas att utvecklingen fortsätter åt samma håll under den kommande helgen.

– Vi har sagt att det är små steg framåt som gäller i år, och teamet gjorde ett väldigt bra jobb på Hockenheim senast, säger Joel Eriksson. Vi fick ut mer eller mindre allt ur bilen och det räckte precis för att ta steget in på poängplats.

– Vi förväntar oss inte mycket mer än så i helgen på Sachsenring, som inte är en optimal bana för oss, men vi jobbar målmedvetet för att ta nästa lilla kliv framåt och se till att maximera det paket vi har. Lyckas vi fullt ut kan vi utmana om poäng igen.

Joel Eriksson kommer närmast att ta plats i sin turbobestyckade BMW M6 GT3 när helgens tävlingar inleds med två stycken träningspass under fredagen. Därefter väntar det sedvanliga schemat med två stycken kval och race – ett vardera på lördag respektive söndag.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close