Nyheter

Så påverkas sporten av en pandemi

Under 2020 har vi haft en pandemi och behövt ställa om våra liv en aning. Det här har såklart också påverkat sporten och det finns många matcher som har ställts in. Det här är bra för att minska smittspridningen, även om det är tråkigt för oss sportfantaster som missar matcherna.

Sporten kan påverkas på olika sätt beroende på vilken sport det är och lite beroende på vilket land det gäller. I många fall fortsätter sporten som vanligt men med mindre justeringar, som exempelvis att ingen publik får delta eller liknande. Nedan kan du läsa mer om detta.

Matcher kan ställas in

I vissa fall har matcher ställts in under pandemin. Det här görs för att minska smittspridningen och håller även spelarna säkra. Det är såklart tråkigt för den som hade planerat att använda en ComeOn bonus och se på en fotbollsmatch eller dylikt. I längden är det däremot bättre att man gör så här för att undvika att spelare och publik blir sjuka.

Ofta får man information om att en match ställts in, framförallt om du har en biljett till den. Om du bara tittar på en sport på TV kan du ofta få information från den kanalen eller via nyheterna. Du kan även kolla upp matchen via nätet och på så vis få information om vad som gäller för matchen.

Det går däremot inte att förutsäga om en match ställs in eller inte, eftersom det sker lite sporadiskt. I början av pandemin var det många matcher som ställdes in, men med tiden började det avta och man tillät matcherna, dock utan publik.

Det blir ofta matcher utan publik

Att ställa in matcher är inte bara tråkigt för oss som vill titta, det är också dåligt rent ekonomiskt. Därför brukar man låta matcher spelas under en pandemi, men med en del åtgärder för att minska risken för att smittan sprids. Något man gjorde under 2020 var att man lät matcherna bli av, men utan en publik.

Som tur är har vi idag tillgång till streaming. Det här gör det möjligt att titta på matcherna live, även om ingen publik tillåts. Det är tråkigt för den som är van vid att se en match på plats, men det är en uppoffring vi får göra för att minska smittspridningen. Det är också bra att undvika dessa stora samlingar i den mån det går, även om publik skulle tillåtas. Med andra ord får man ta eget ansvar för att vara säker på att man inte blir smittad.

Med bra streaming går det fortfarande att se matcher och du behöver då inte oroa dig för att bli sjuk. Det kanske inte är lika spännande som att se matchen på plats, men det är värt det för att inte bli sjuk. Det här gäller även under andra pandemier.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close