MotorNyheter

Tobias Brink nybliven pappa och kvalsnabbast på Mantorp

Tobias Brink hade många anledningar att fira i dag som nybliven pappa och dubbel pole position-innehavare efter STCC TCR Scandinavia-kvalet på Mantorp Park.

Brink Motorsport-föraren var bara några hundradelar från sitt eget kvalrekord och var hela sex tiondelar snabbare än närmsta konkurrent.

– Dagen började halv två i natt med att lilla Clara kom till världen. Jag har inte haft huvudet riktigt där det brukar vara, så det känns otroligt skönt att kunna ta pole. Jag gjorde bara ett försök i Q2 och kände direkt att det var det som fanns i banan idag. Nu gäller det att nyttja den här helgen så bra som det går, säger Tobias Brink.

Pole position i Q2 innebär fem poäng till förarmästerskapet för Tobias Brink som klättrar till andra plats, sju poäng bakom Cupra-föraren Robert Dahlgren.

Lestrup Racing Team-duon Oliver Söderström och Rob Huff var närmast Audi-föraren i kvalet. I första kvalpasset var Huff näst snabbast och Söderström trea, medan det var omvända roller i det andra passet.

– Jag är riktigt nöjd med dagen. Vi visste att Audi skulle vara väldigt starka här. Men vi vet också att vi har en väldigt bra racebil som använder däcken mycket ekonomiskt. Riktigt kul att vara långt fram tillsammans med Oliver, vi är i stort sett det enda teamet i STCC med två förare som är lika snabba och kan jobba bra ihop, säger Rob Huff.

Kågered Racing-föraren Emil Persson var fjärde snabbast i båda kvalpassen bakom ratten på sin Volkswagen Golf GTI TCR.

– Jag är lite besviken för att jag sumpade Q1, jag bromsade på mig i sista svängen. Men det är ett bra resultat totalt sett, speciellt efter Skellefteå som var en riktig flopp för oss. Riktigt kul att vara med i andra startled för båda tävlingarna och jag tror att pallen kan vara möjlig, vi har en bra bil, säger Emil Persson.

Hemmaföraren Mattias Andersson la beslag på femteplatsen i båda kvalpassen för Honda Racing Sweden medan Kågered Racing-förarna Mikael Karlsson och Andreas Ahlberg tog varsin sjätte- och sjunde-plats.

Regerande mästaren Robert Dahlgren, som till helgens tävling har 60 kilos kompensationsvikt som beräknas på föregående tävlings kvaltider, var åttonde snabbast.

Dock kommer han att starta från 13:e startruta i första tävlingen på grund av ett straff på fem platsers nedflyttning efter en incident med Oliver Söderström under förra tävlingen i Skellefteå.

Hannes Morin hade en tuff inledande dag på Mantorp Park då han körde av i Mjölby-svängen i både sista testpasset och i början av kvalet. Brink Motorsport-föraren kommer att starta sist i de första två tävlingarna.

Startuppställningen till den tredje och sista tävligen avgörs genom resultatet från andra tävlingen där topp åtta förare vänds.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close