Nyheter

Malmös förlust mot Skövde – den första på hemmaplan sedan 2012

Efter sju raka hemmasegrar mot IFK Skövde bröts sviten, som inleddes 2012 när HK Malmö förlorade i Baltiskan mot Västgötaslättens handbollsfriskusar.
25-30 (13-14) innebar andra raka förlusten för HK Malmö och den tredje denna säsong.

IFK Skövde kan mycket väl vara ett finallag i handpollsligan säsongen. Trots att en av lagets n nyckelspelare Richard Hanisch bara spelade några få minuter i första halvlek innan han blev fingerskadad kunde gästerna föra matchen mer eller mindre hela vägen, trots en fin start från Malmöiterna.

Skövdes knappa ledning i paus var resultatet av en hel del slarv i första halvlek från HK Malmlö.
Det som sedan skiljde lagen åt i andra halvlek var egentligen målvaktsspelet. Åsheim i Skövde hade ett flertal briljanta friläges- och dubbelräddningar.
Malmö skapade fina lägen.
Utan att förvalta dom.
Då vinner man få handbollsmatcher…

Johannes Larsson gjorde sju mål för HK Malmö och blev framröstad till lagets främste aktör.
Ni spelade åtta minuter i början av andra halvlek utan att göra mål?
– Vi spelade oss till bra lägen – som vi missade. Där borde vi haft bättre utdelning. Det är andra matchen rad där vi bränner väldigt många fria lägen, suckade Johannes i C More-sändningen.
Larsson fortsatte:
– Vi får inte tag på deras skytte bakåt, bortsett från periodvis. De har några långa anfall där de till slut lyckas tråckla dit bollen och sådant är jobbigt.
Ni har haft en tuff inledning på säsongen…?
– Ja, vi har haft ett tufft spelschema, men vi borde absolut ha plockat några poäng till. Men det är bara att jobba vidare och hoppas att vi kan förbättra nivån. Idag var Skövde bättre och det är inte så vi vill ha det.

Nästa uppgift för HK Malmö: Hallby på bortaplan.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close