Motor

Jimmy Eriksson avkörd ut ur depån under tuff helg i Tyskland

Jimmy Eriksson fick nöja sig med en 14:e plats som bästa resultat från helgens ADAC GT Masters-tävlingar på Sachsenring – som avslutades i en sandfålla.

Eriksson och Zakspeed-kollegan Daniel Keilwitz inledde förvisso helgen med nya poäng genom en 14:e plats i Race 1 på lördagen, men tvingades sedan bryta söndagens Race 2 när Eriksson på väg ut ur depån torpederades av två kolliderande rivaler.

Eriksson hade precis tagit över efter Keilwitz i duons Mercedes-AMG GT3 när olyckan var framme, då i slagläge för topp tio.

– Detta har varit en tuff helg, det måste vi konstatera, säger Jimmy Eriksson. Det känns tungt just nu – det vill sig inte för oss. I det första racet hade jag stora problem med balansen i bilen, och i Race 2 kom jag inte mer än ut ur depån innan jag blev påkörd rakt i sidan. Det fanns ingenstans för mig att ta vägen och tyvärr avslutade vi helgen i en sandfålla.

Nästa deltävling för ADAC GT Masters körs på österrikiska Red Bull Ring om två veckor.

– Det är bara att ta nya tag då, säger Jimmy Eriksson. Det måste vända snart. Vi tänker inte ge upp, utan vi jobbar vidare och kommer göra allt för att vända på det här och börja närma oss toppen under avslutningen av säsongen.

Helgens visit på Sachsenring markerade den fjärde av totalt sju deltävlingar i ADAC GT Masters.
RESULTAT

ADAC GT Masters – Deltävling 4
Sachsenring (GER)

Race 1

1: M.Dienst/P.Frommenwiler, Mercedes-AMG GT3
2: R.Renauer/S.Müller, Porsche 911 GT3 R
3: L.Stolz/M.Engel, Mercedes-AMG GT3

14: J.Eriksson/D.Keilwitz, Mercedes-AMG GT3

Race 2

1: M.Pommer/J.Schmidt, Corvette C7 GT3
2: C.Weerts/D.Vanthoor, Audi R8 LMS
3: P.Niederhauser/K.van der Linde, Audi R8 LMS

DNF: J.Eriksson/D.Keilwitz, Mercedes-AMG GT3

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close