HandbollLUGINyheter

Lundaspelen 2020 blir av – fokus på svenska lag

LUGI Handbolls styrelse har beslutat att genomföra årets upplaga av Lundaspelen trots pågående diskussioner om COVID-19.
– Vi har en förpliktelse mot våra deltagande lag och vår förenings historia att genomföra turneringen. Det kommer dock göras med totalt fokus på ett säkert genomförande säger ordförande Patrik Romberg.

Att genomföra Lundaspelen 2020 under pågående pandemi är ytterligare en satsning på framtiden av LUGI Handboll.
– Vi tar en finansiell risk och ligger därför i intensiva samtal med Lunds kommun om ekonomisk kompensation för att täcka en finansiell avvikelse på grund av färre deltagande lag och stigande kostnader för säkerhet och logistik kommenterar Romberg.

För att anpassa Lundaspelen som kommer att arrangeras mellan 26 – 30 december 2020 till rådande pandemiläge införs två ändringar:

• LUGI Handboll följer Folkhälsomyndighetens rekommendation och har enbart svenska lag i turneringen, dvs utländska lag får söka till nästa år
• Alla tillresande lag kommer bo på hotell för att kunna garantera en hög säkerhetsstandard
Information till anmälda lag har gått ut idag efter att arbetsgruppen samt styrelsen har tillbringat många timmar med att analysera vad föreningen kan göra i rådande situation.

– Vi har nu kommit till ett beslut som möjliggör för vår arbetsgrupp att skapa ett säkert arrangemang och en häftig upplevelse för deltagande lag säger klubbchef Patrik Bengtsson. Vi följer utvecklingen noggrant och uppdaterar lundaspelen.com kontinuerligt för att säkerställa att alla deltagare får tillgång till samma fakta avslutar Bengtsson.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close