skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

BoIS monterade ner Torn – Peterson med första målet i randigt

Landskrona BoIS 2-0 mot Torn innebar att kvalplatsen till Superettan har går från fullt rimlig till högst sannolikt.
Förutsättningarna för att vinna serien gick samtidigt från hopplösa till… ”kanske i den bästa av världar-möjligt”.

Sett över 90 minuter var det egentligen inget större snack.
Landskrona BoIS är ett bättre fotbollslag än Torns IF. Men det är som bekant ingen garant för att vinna fotbollsmatcher.
Jobbet ska göras.
Risker ska minimeras.
Mål ska göras.

Redan på uppvärmningen skadade sig BoIS lagkapten Philip Andersson och kunde inte vara med. Det såg ut att vara en liknande (belastnings)skada som han gjorde att han tvingades utgår mot Skövde.
Samtidigt vilades Niklas Nielsen och för Robin Hofsö blir det tidigast spel på söndag mot sin gamla lubb Eskilsminne.
I Torn saknades å andra sidan Dardan Mustafa, som såg ut att sträcka sig i den tidigare cupmatchen mot Trelleborg, stort.
Men mot om spelare som inte spelade. För de 22 som var på plan bidrog till en fin tillställning inför 50 högljudda hemmasupportrar.

Redan i den 14:e matchminuten broderade Landskrona BoIS sig fram som om det vore ett examensprov i syslöjd. Filip Olsson serverade bollen till en djupledslöpande Kevin Jensen som säkert satte dit 1-0.
Innan pausvisslan hade samme formstarke herre chansen att göra 2-0, men Svante ”Lill-Fedel” Hildeman svarade för en formidabel räddning.

Torn hämtade ny kraft i halvlek och jobbade sig efterhand in i matchen. Runt timmen spelade fick man mycket energi, forecheckade högt i presspelet och började vinna andrabollar. Rebin Asaad gjorde en liten Maradona-räd och fick en ypperlig kvitteringschans, men avslutet tog i burgaveln.
Istället kunde Oscar Petersson, som gjorde sin tredje match från start i randigt, avgöra matchen med ett distinkt skott på rätt sida gaveln.

För Torn släcktes högst sannolikt hoppet om en kvalplats till Superettan.
För Landskrona BoIS blir det en spännande höst. Måhända får man en ny chans i ett Superettankval i november?

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2