skanesport_desktop-panorama-1

BildspecialFotbollNyheter

Bildspecial: IF Lödde – Örgryte IS Svenska Cupen 2020/21

Kim Johansson tar div 3 laget IF Lödde till ett historiskt gruppspel i sin sista match i klubben.

Först och främst, stort grattis! Hur känns det?
– Magiskt roligt. Grabbarna gjorde precis som vi kom överens om innan och spelade en riktigt fin fotboll. Rättvist så det stänker om det! Vi är i gruppspel i Svenska Cupen och det finns knappast något div 3 lag som lyckats med den bedriften.

Berätta om matchen?
– Vi börjar lite avvaktande och försöker komma in i tempot lite i början. Efter 20 min börjar vi sakta men säkert steppa upp. 0-1 åker vi på tyvärr relativt onödigt och vi har sen chansen att kvittera innan halvlek på straff som vi tyvärr missar. I andra halvlek är vi klart bättre än Örgryte, är riktigt stabila bakåt samtidigt som vi skapar mycket framåt. Vi fick 1-1 på ett fantastiskt avslut från Simon Samuelsson Renblad och därefter ett klassanfall som avslutas av Kevin Nadarevic till 2-1. Sen var det bara och vänta ut signalen.

Vad är förklaringen till att ni stod som segrare?
– Krasst så var vi bättre än Örgryte. I 8 av 10 matcher ska Örgryte vinna detta ganska enkelt men just denna gång fick vi till det. Grabbarna kämpade för varandra och löpte ofantligt mycket.

Vad betyder detta för dig och spelarna?
– Är otroligt glad för att spelarna fick denna matchen och nu även ett riktigt inspirerande gruppspel. Det är dom så värda.

Detta var din sista match i klubben, hur ser det ut framöver för din egen del?
– Min sista match ja. Att avsluta så här kan man inte klaga på. Vi har gjort något historiskt och självklart hade de varit kul att känna på ett gruppspel för egen del. Men förhoppningsvis kommer det flera gånger. Återstår att se var jag hamnar 2021. Inget bestämt ännu.

Nu har ni vunnit i tur och ordning mot division 1 klubbarna Landskrona Bois, Eskilsminne och Superettan laget Örgryte. Imponerande.
– Det är vi såklart nöjda med. Att man vinner en av dessa matcherna kan man kalla tur. Men nu har vi vunnit samtliga. Tillika rättvisa segrar.

Några avslutande ord på denna tid?
– Kort och gott så önskar jag alla mina spelare stort lycka till i framtiden. Det är en fantastisk grupp med massor av duktiga spelare. Är riktigt stolt över vad vi åstadkommit tillsammans.

Vår fotograf Lola Nilsson var på plats och vid delning av bilder ange: Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close