skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterÖsterlens FF

Blixtar och dunder – Österlens FF nära ett magiskt under

Hela familjen Blixt är fotbollsintresserade. Pappa Lars är tränare i Borrby IF och Victor är försvarare i Österlens FF. I samma lag spelar även Victors storebror Jacob och en av hans kusiner. Victors tvillingbror Ludvig spelar i Borrby med ytterligare en kusin i laget.
– Det är väldigt mycket fotboll i vardag och det trivs jag med.

Finns det fördelar med att ha släktskap i samma lag?
– Det är många Blixtar haha. Tycker bara det är väldigt kul och det är såklart en trygghet. Speciellt när jag kom till klubben som 15-åring var det skönt att min bror var där och kunde stötta mig. Så för mig finns det bara fördelar med det.

Victor är 17 år och bor i Borrby. Fotbollskarriären startade i BSH Österlen och gick vidare till Lunnarps BK som hade ett väldigt bra ungdomslag på den tiden. Därefter började han spela i Borrby IF där pappa Lars var tränare. Blev därefter utlånad som 15-åring till Österlen där han stannat kvar. 

För egen del hur tycker du att er säsong har varit?
Den har varit väldigt bra för hela laget egentligen, mycket på grund av Agim som kom precis inför säsongen. Han är definitivt den bästa tränaren jag haft och är en stor anledning till att vi leder serien. Såklart har vi fantastiska spelare i truppen också.

Vad kommer du att ta med dig från året?
Det mesta egentligen eftersom det har varit fantastiskt kul. Men om jag ska nämna något så är det de första fem matcherna när vi inte släppte in ett enda mål. Som försvarsspelare är det alltid bra för självförtroendet då jag under detta året spelat högerback. För egen del har det lossnat poängmässigt med några mål och assist.

Hur ser du på din egen framtid?
– Det enda jag lägger fokus på just nu är de resterande matcher.

Senaste hemmamatch besegrade ni mot IK Tord med 2-0.
Jag tycker det är stabilt rakt igenom egentligen även om vi skulle avgjort matchen tidigare. Såklart tråkigt att våra mittbackar fick gå av skadade men vi har en stor och stark trupp.

Inför de två kommande och avslutande matcherna så tätnar det rejält i toppstriden. Det står mellan Österlens FF och Syrianska och i teorin även Dalstorp. Närmast på schemat står Asarum på bortaplan som placerar sig i mitten av tabellen. Vad vet du om laget sedan tidigare?
-Vet faktiskt inte så mycket om Asarum men från mötena ifjol vet jag att de har duktiga spelare så det blir tufft. De flesta lagen i denna serien är tunga att möta så varje match är svår på sitt sätt.

Vad talar för att ni kommer att stå som segrare i matchen?
Om vi spelar vårt spel som vi gjort i de flesta matcher detta året så tror jag på vinst. Men det gäller att ha fokus nu och att inte flyga iväg bara för utgångsläget är bra.

Hur är stämningen i laget inför helgens match?
Stämningen är väldigt bra men det har den varit under hela säsongen.

Sista och avslutande matchen spelas lördagen den 18 oktober hemma mot IFK Hässleholm som återfinns i nedre delen av tabellen och inte har något att spela för. Då det är mycket som står på spel med tanke på seriesegern kan det bli en tuff match?
Ja, det beror på utfallet av matcherna i helgen. Det finns såklart en viss nervositet inför matcherna för egen del men är egentligen mer taggad då det är detta man väntat på.

Hela denna märkliga säsongen har ni legat överst tabellen. Ändå är spännande och ovisst in i det sista. Hur troligt anser du att ni kommer att stå som segrare av serien?
– Det enda vi lägger fokus på nu är att vinna kvarvarande matcher. Det är lätt att ta bort fokus på grund av vi är så nära nu men känslan inom gruppen är bra.

Är champagnen på kylning? Hur skall ni fira detta?
Haha det har vi inte bestämt än men det lär firas rejält.

Foto: Lola Nilsson


Victor Blixt Österlens FF

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close