Nyheter

Malmö står värd för Special Olympics Games 2022

Sommaren 2022 står Malmö värd för Special Olympics Games, Sveriges största idrottsevent för personer med intellektuella funktionsnedsättningar.

Evenemanget äger rum fem dagar i juli, där tre dagar vigs åt tävlingar, och förväntas samla nästan 2000 aktiva, ledare och funktionärer. I fokus står idrottsglädje, hälsa och gemenskap. Förutom tävlingar i flera olika idrotter arrangeras även aktiviteter som familjemedlemmar och besökare kan ta del av.

Under evenemanget utses också den trupp som ska representera Sverige på Special Olympics World Games 2023 i Berlin.

Special Olympics är en världsomspännande organisation som bedriver och utvecklar idrottsverksamhet för personer med intellektuell funktions-nedsättning. Syftet är att främja en inkluderande idrott där alla kan delta utifrån sina egna förutsättningar. Verksamheten finns i 170 länder och inkluderar nästan fem miljoner idrottsutövare.

Special Olympics Games 2022 anordnas av Malmö stad, Parasport Sverige, FIFH Malmö och Region Skåne tillsammans. På sitt sammanträde i dag beslutade kommunstyrelsen i Malmö att avsätta 2,2 miljoner kronor för genomförandet.

– Det här är ett värdskap som stärker Malmö som evenemangsstad, men också som en inkluderande och engagerande stad. Här är alla välkomna. Jag ser fram emot många spännande tävlingar och en entusiastisk publik, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

– Special Olympics främjar arbetet för ett mer inkluderande samhälle och sätter viktigt fokus på ökad folkhälsa bland personer med intellektuell funktionsnedsättning. I en inkluderande stad som Malmö ska alla kunna medverka och tävla i idrottssammanhang. Det är därför en ära att arrangemanget äger rum i Malmö år 2022, säger Roko Kursar (L), kommunstyrelsens förste vice ordförande.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close