skanesport_desktop-panorama-1

Eslövs BKFotbollNyheter

Ted Sandberg i Eslövs BK: ”På Ekevalla är vi bra, där kan vi slå alla lag”

Lagkaptenen Ted Sandberg började spela fotboll som fyraåring och det var bara Eslövs BK som gällde. Och än idag är han klubben trogen.
-Att få vara med och föra upp Eslövs BK från div 4 till div 2 är något jag kommer känna mig extra stolt över senare i livet när man lagt skorna på hyllan.

Hur tycker du att er säsong har varit?
– Tycker faktiskt inte att den har varit så dålig som tabellplaceringen visar. Men där är såklart mer att önska och vi har bara oss själv att skylla för utgångsläget vi satt oss i nu. Bortsett från premiären mot Varberg så öppnade vi ganska starkt och besegrar IFK Malmö som visar sig vara ett topplag. Även matchen borta mot Rosengård tycker jag absolut vi förtjänade alla tre poängen. 

Något negativt?
– Det känns som den negativa vändningen kom borta mot Ullared där vi bör vinna men vi slarvar i vårt egna spel och bjuder dom på båda målen. Efter detta har vi fortsatt att vara slarviga.

Vad kommer du att ta med dig från säsongen?
– Förhoppningsvis känslan att det var ganska nära att vi åkte ner men att det löste sig till slut. Utöver det så har det varit ett väldig märkligt år överlag där vi spelar enkelmöte och knappt får ha publik. Sammanfattningsvis ett tråkigt år med mindre fotboll och mindre publik. Det positiva är att se dom unga killarna som faktiskt vågar ta för sig under sitt första år som seniorspelare. Det är många som gjort stora framsteg. Extra häftigt är det att se Vilmer Nilsson, född 2003 som är en Eslövsprodukt. Han har kommit in nu mot slutet och faktiskt stundtals dominerat innermittfältet i div 2.

Hur ser det ut nästa år inom tränarstaben?
– Det är inget vi har diskuterat eller pratat om men det är klart att vi hoppas Peter stannar. Han är en fantastiskt bra fotbollstränare och en väldigt stor anledning för att vi spelar i div 2.

Hur ser du på din egen fotbolls framtid?
– Man vet aldrig vad som händer eller vad som väntar. Brukar aldrig  prata om sånt här när säsongen inte är över. Det är alltid skönt att släppa fotbollen helt någon vecka efter säsongen varje år och bara tänka på annat. Det är klart att det hade varit kul att se hur långt man kunnat gå. Vill ju inte ångra mig när man slutat att man inte gav det en riktig chans, men Eslöv är min moderklubb och laget i mitt hjärta. Det skall mycket till för att jag ska lämna denna underbara förening som gett mig så mycket glädje och minnen.

Det blev en blytung förlust i er sista bortamatch mot Onsala BK. I paus stod det 1-1 och hoppet levde om att få med minst en poäng hem. Matchen slutade dock med förlust 3-2. Ni hade behövt en seger för att få ett lite försprång för att hindra kvalplatsen.
– De är på förhand en tuff match. Onsala är ett bra lag med riktigt duktiga spelare på några positioner. Fanns absolut en möjlighet för oss att vinna eller iallafall få med en poäng hem. Som i så många andra matcher under året är det slarv från oss som resulterar i mål för motståndaren. Har även en hel del chanser framåt för att göra ett mål till. Men sådan är fotbollen och vi har inte haft mycket flyt på vår sida i år, tyvärr. Blytung förlust och inte blev det bättre av att i princip alla andra resultat i omgången gick emot oss.

Sista matchen på söndag är också den avslutande i serien. Ni tar emot serietvåan Ängelholms FF på Ekevalla. ÄFF krigar om seriesegern där rivalerna IFK Malmö som leder serien har samma poäng.
– Ängelholm är ett riktigt bra lag med klasspelare på de flesta positionerna. Förra året förlorade vi rättvist hemma men fick med oss en poäng borta där vi sliter stenhårt för varandra och kämpade hela matchen. 

Detta är en match ni måste vinna för att undvika kval nedåt? 
– Kommer såklart bli en fruktansvärt svår uppgift för oss och det är förmodligen inte många som tror på oss vilket samtliga spelare och ledare gör. Vi är redo att kriga hårdare än någonsin för att det ska kunna gå vägen.

Det kan alltså bli en skrällvinst?
– På Ekevalla är vi bra, där kan vi slå alla lag.

Nervös?
– Blir inte det inför matcher längre. Det är precis innan domaren blåser igång man är lite nervös men det är bra bra tror jag. 

Hur är stämningen inför helgens viktiga match?
– Bra men allvarlig. Alla vet att det kommer att krävas en i princip fläckfri insats av oss. Men vi är redo att kämpa och ge ÄFF en riktigt tuff match.

Foto: Lola Nilsson


Ted Sandberg Eslövs BK

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close