skanesport_desktop-panorama-1

MotorNyheter

Jimmy Eriksson på startlinjen när ADAC GT Masters jubilerar

Jimmy Eriksson är på plats i Österrike och redo för säsongens femte sammandrabbning i ADAC GT Masters, samtidigt som det välrenommerade GT-mästerskapet firar av sin 100:e tävlingshelg och sitt 200:e race.

Det allra första ADAC GT Masters-loppet kördes på Nürburgring 2007. Sedan dess har den tyska GT3-serien vuxit sig allt starkare på den europeiska motorscenen, där man idag åtnjuter en unikt välmående position med över 30 bilar och 60 förare till start i varje race.

På Red Bull Ring i helgen når mästerskapet alltså dubbla milstolpar: 100 racehelger och det 200:e racet i ordningen. Det senare jubileet uppnås i det avslutande av helgens två heat på söndag.

Jimmy Eriksson har varit en del av ADAC GT Masters sedan 2018, då han debuterade för Team Rosberg i en Lamborghini Huracán GT3. De senaste två säsongerna har Tomelilla-pågen kört en Mercedes-AMG GT3 för det anrika Zakspeed-stallet.

– Det är alltid kul att få vara en del av sådana här speciella tillfällen, och ADAC GT Masters har funnits i min närhet egentligen hela min karriär, säger Jimmy Eriksson. Jag började tävla i Tyskland när jag tog steget in i formelbil, och när jag vann tyska Formel 3 2012 var ADAC GT Masters redan en serie som lockade alltfler deltagare. Det har varit en imponerande resa till vad som idag är ett av världens allra starkaste GT-mästerskap.

Eriksson och teamkollegan Daniel Keilwitz kommer till helgens evenemang på Red Bull Ring med en realistisk inställning efter en motig säsong till dags dato, men hoppas förstås kunna utmana de etablerade toppteamen på kalenderns snabbaste bana.

– Säsongen har varit en besvikelse så här långt, men vi gör vad vi kan för att vända trenden, fortsätter Jimmy Eriksson. Det är inte lätt och man kan inte förvänta sig några underverk från en helg till en annan – så pass realistiska är vi. Med det sagt hoppas vi ändå att den speciella karaktären på Red Bull Ring kan gynna oss. Det är en snabb bana med långa rakor och några väldigt hårda inbromsningszoner. Målet måste vara att slåss åtminstone i topp tio i helgen.

Helgens två race körs, som alltid i ADAC GT Masters, på lördag respektive söndag.

TIDSSCHEMA

ADAC GT Masters – Deltävling 5
Red Bull Ring (AUT)

Fredag 16 oktober
Fri träning 1: 10.05-10.50
Fri träning 2: 15.40-16.30

Lördag 17 oktober
Kval 1: 09.00-09.30
Race 1: 13.05-14.05

Söndag 18 oktober
Kval 2: 09.00-09.30
Race 2: 13.05-14.05

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close