IBK LundInnebandyNyheter

Landslagsstjärnor till IBK Lund

Idag har IBK Lund gjort klart med de två tjeckiska landslagsstjärnorna Denisa Kotzurová och Michaela Mlejnková. Spelarna ansluter från det tjeckiska topplaget FBC Ostrava i den tjeckiska högstaligan.

Kotzurová och Mlejnková är två poängspelare som de senaste åren har hamnat högt upp i poängligan. Centern Kotzurová slutade förra säsongen på en tredjeplats med 69 inspelade poäng. Rightfattade Mlejnková plockade från sin forwardsposition ihop hela 73 poäng, vilket även var bäst i hela ligan.

Möjligheten öppnade sig när den Tjeckiska ligan i förra veckan stängde ner på grund av den rådande situationen i världen. Allt gick väldigt snabbt. Kontakt togs i fredags och i måndags var på spelarna på plats för att göra sin första träning med laget.

Kotzurová beskrivs som en smart center med bra räckvidd. Hennes fina blick för spelet förväntas ge en bra injektion till laget.

– Denisa är en smart och kraftfull spelare som trots ett bra skott hellre passar än skjuter. Hon har en bra räckvidd och är en spelare som förhoppningsvis ger oss ytterligare en dimension i vårt spel, säger huvudtränare Johan Gustafson i ett pressmeddelande.

– SSL är den bästa ligan så jag är mycket glad över att få komma till Lund. Det känns väldigt bra med laget, menar Kotzurová.

Enligt Gustafson så är det bra tillskott för laget, en assistdrottning och en måldrottning som förhoppningsvis ska förbättra målstatistiken för laget.

– Michaela spelar med en låg tyngdpunkt och hittar bra ytor för att komma till avslut. Har ett rappt avslut och skjuter bra. Hon kommer hjälpa oss i målskyttet. Har ett fint facit med sig från Tjeckien som bevisar sin skicklighet, berättar Gustafson.

Den 25-åriga målskytten ser det som en härlig utmaning att få spela i Sverige och SSL. När erbjudandet låg på bordet fanns det inget att tveka över.

– Min stora dröm är att få spela SSL så när möjligheten dök upp så fanns det ingen anledning att tveka. Det ska bli kul att hjälpa laget. Tjejerna och ledarna tog emot mig på ett väldigt bra sätt, säger Mlejnková.

Foto: Patrik Palm

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close