skanesport_desktop-panorama-1

HandbollIFK KristianstadNyheter

LUGI chanslösa mot þungur hnífur

IFK Kristianstad mot LUGI blev inget hett skånskt derby.
Det var tatuerade, barska, mjöddruckna vikingar som kölhalade ett gäng veganska syslöjdsvikarier.
38-24 (18-10) slutade slakten.

LUGI har mycket talang, framtidsspelare och finess.
Men IFK Kristianstad har en helt annan motor och ett helt annat drivmedel.
Dessutom fuskar de och spelar med Olafur Gudmundsson långa sekvenser av matcherna. Det är som att ta en knivur tungur (þungur hnífur) och vrida runtur. Och som om inte det vore nog kommer tvåmetersklippan Teitur Einarsson med svart i blicken och kastar så att granatingenjörerna i Bofors rodnar om kinderna.
”Vi kör Barrrrrrca” väser Vranjes inför ett anfall och några sekunder senare viker den väldige islänningen in en torped i krysset. Handbollsligans bäste spelare har ibland långt ner till matchens näst bäste spelare.
– Första tio kunde vi trycka på dem och fick några enkla mål, sedan styrde vi spelet som vi ville, sa Gudmundsson mindre andfådd i anfallspausen än om undertecknad cyklat till Sundsvall i motvind och uppförsbacke med hansbromsen i.
– Vi har saknat trycket i andrafasen de senaste matcherna och vi hade snackat om att pressa fram det och idag, vilket vi lyckades med, sa Gudmundsson.

LUGI låg under med åtta mål i paus, precis som de gjorde mot Aranäs härförleden. Mot Kungsbackalaget i hemmaborgen kunde de då ändå rädda poäng.
Nu var det aldrig nära att upprepa den bedriften.
Ty potential väger lätt mot kapacitet och det var främst det faktum att ”Äjäffkhå” började lattja handboll och tappa skärpan som gjorde att det inte blev en fullständig kross. Det var halvdana japaner, öppet mål-missar från mittplan och tankarna på vilken pizza (eller vilka sega sågspån med fisksmak, om man är islänning) som det skulle beställas efter matchen – snarare än fullt fokus på att trampa på den glöd som ännu fanns i fimpen på marken.
Då klev Vranjes in, röt till och utdelade den skoningslösa Kortedalablicken, och såg till att få fart på tanksen igen. Gudmundsson, Einarsson, Markus Olssonur och resten av IFK-spelarna vaknade upp ur sin rosévinsdåsighet och bet av huvudet på ormen i ett nafs.
Det slutade med 14-bollarsseger på fyrans växel.

Markus Olsson uttalade sig i C More-sändningen.
– Vi blir bättre och bättre av att spela mycket matcher och inte bara träna. Det kändes som att det börjar lossna framåt nu.
– Senast (mot Aranäs) var det inte så bra, men det hjälper med fart under fötterna. Då lossnar det.
Fuchse Berlin blir nästa motstånd då Europacupspelet inleds.
– Då är vi underdog helt plötsligt, men vi ska sätta på löpardojjorna och se om vi kan störa dem.

Isak Persson har fått mycket förtroende i LUGI och var kanske de vinrödas främste aktör denna afton.
– Vi fick en hyfsad start, trots att vi brände en del. Sedan drog de ifrån. Vi låg under med åtta i halvlek och då är det tufft… Vi gick in för at vinna andra halvlek, men vi fortsatte att missa även i andra halvlek och sedan visade IFK att de är väldigt starka i andrafasen.
– Planen var att få dem i uppställt spel så mycket som möjligt, men misslyckades med det.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close