skanesport_desktop-panorama-1

MotorNyheter

Färdigkört för Jimmy Eriksson och Daniel Keilwitz

Jimmy Eriksson och teamkamraten Daniel Keilwitz tvingas dra sig ur helgens ADAC GT Masters-tävlingar på Red Bull Ring efter att Zakspeed-stallet upptäckt en irreparabel skada på duons Mercedes-AMG GT3.

Eriksson/Keilwitz ställde upp i fredagens fria träningar på den österrikiska banan, men avstod tidskvalet på lördagsmorgonen efter att Zakspeeds ingenjörer påträffat en skada på chassit. Uppkomsten till skadan är ännu inte känd.

Skadan är inte möjlig att åtgärda på plats på Red Bull Ring, och beslutet har därför fattats att av säkerhetsskäl dra tillbaka teamets bil #21 från helgens evenemang.

– Det här är naturligtvis en mycket tråkig situation, säger Jimmy Eriksson. Jag hade verkligen sett fram emot helgens tävlingar, men det är som det är och allt vi kan göra nu är att försöka komma tillbaka starkare i nästa race.

Nästa tävling för ADAC GT Masters körs i månadsskiftet oktober-november.

Foto: Alexander Trienitz.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close