FotbollHörby FFNyheter

Nya tränarduon i Hörby FF: “Vill bygga vidare på den trupp vi har”

Hörby FF har gjort klart med en ny tränare. Fisnik Alaj är välkänd profil både i och utanför klubben. Den gångna säsongen har han varit spelande assisterande tränare till den nu avgående tränaren Jesper Stenlundh.
– Trivs bra i Hörby och vill verkligen hjälpa klubben att klättra uppåt i seriesystemet så det var inte svårt för mej att tack ja till för Hörby FF.

Kommer du att vara spelande tränare?
– Kommer spela så mycket som laget behöver mej men det är tänkt att jag kommer lägga mer fokus på tränarrollen.

Du har varit skadad halva säsongen. Status just nu?
– På skadefronten är det bra just nu. Var borta dom sista matcherna då jag skadade handen lite på jobbet men nu är det bra och bara att köra på.

Ni slutade på en 6:e plats i årets serie. Sista matchen var ni tvungna att vinna för att undvika kval nedåt. Ni vann och stannar kvar i div 5 även nästa år. Era tankar att få in laget på vinnarspåret igen?
– Kommer sätta oss ner och planera detaljer som var mindre bra för att kunna förbättra oss och vara lite mer jämna i matcherna samt kunna hålla tätt bakåt. Det viktigaste för oss är att behålla truppen. Där är så otroligt mycket potential, unga grabbar som vill mycket med sin fotboll och där har vi i ledarstaben ett stort jobb framför oss. Drar vi alla åt samma håll så ser jag Hörby FF oerhört svårstoppat.

Resultatmässigt har ni varit väldig ojämna hela säsongen. Hur kommer det att se ut i laget och finns det spelare att bygga på?
– Jag och Admir har pratat med laget och det ser ut som nästan alla stannar, vilket gläder oss. Då behöver vi inte ut och jaga spelare utan bygga vidare på den gruppen vi har och lyfta upp lite yngre killar från den egna leden.

Även assisterande tränare är klar och han är välkänd. Admir kommer närmast från Svensköps IF där han var spelande assisterandetränare tillsammans med Mirsad Dacic.

Admir, vad fick dig att tacka ja till detta uppdrag?
– Behövde en ny utmaning. Har trivts jättebra i Svensköp men efter två kände jag att det var dags att söka sig vidare. När Hörby FF hade gjort klart med Fisnik var det ingen tvekan när dom hörde av sig.

Kommer du även i fortsättningen vara spelande tränare?
– Tanken är att jag ska gå in och spela.

Admir, hur vill du sammanfatta din tid i Svensköp?
– Var i Svensköp under två år. Första året vann division 7 med 11 poängs marginal. Förra säsongen så kvalade vi till div.5 vilket aldrig har hänt i klubbens historia.
Har varit två roliga och lärorika år men jag behövde en ny utmaning, framförallt inom mitt ledarskap. Så denna lösningen tror jag starkt på. Kommer sakna Svensköp och grabbarna. Det vi gjorde under de två åren var riktigt riktigt bra.

Hur känns det för dig just nu?
– Är oerhört glad över att komma “hem”. Med mina och Fisniks ledaregenskaper och erfarenheter vill vi båda lyfta HFF. Med den truppen vi har till förfogande kan vi gå väldigt långt om alla bara drar åt samma håll.

Hur ser det ut nu framöver?
– Just nu har vi tre veckors semester. Den 9.e november drar vi igång igen. Både jag och Fisnik är överens att det inte är mycket som behövs värvas. Ska någon in, ska den spelaren vara någon som  konkurrerar om startplatserna. Vill bygga vidare på den trupp vi har. Har många spelare underifrån som är jätteduktiga som redan varit med och provat på A-lagsfotboll. Dessa vill vi fortsätta att utveckla och ge dem chansen om de fortsätter att visa framfötterna på träningar samt matcher.

Foto: Lola Nilsson


Admir och Fisnik, tränarduo i Hörby FF

Relaterade artiklar

Back to top button
Close