Nyheter

Burakovskys nya drag: bygger padelhall i Höör

Höör är på väg att få en padelhall.
Bakom jättesatsningen står bland andra NHL-proffset André Burakovsky.
– Mellanskåne saknar en padelhall med riktigt hög kvalitet. Vi ska ha det bästa inom såväl underlag, takhöjd och kringarrangemang, säger ”Burra”.

Till vardags spelar 25-årige André Burakowsky ishockey i Colorado Avalanche i NHL.
Utöver det brinner han för golf – och för padel. Så till den grad att han tillsammans med ett kompisgäng från Höörtrakten bestämt sig för att satsa på att bygga en ny stor hall.
Marken är redan inhandlad. På Industrigatan 14 i centrala Höör, cirka 500 meter från tågstationen, kommer padelhallen att byggas. “Optimalt läge” beskriver grabbgänget det som.
– Jag har bekanta i Höör som driver såväl restaurang som fastighetsbolag och när vi slog våra kloka huvuden ihop kändes det självklart att göra detta, säger Burakowski och spanar ut bland grävmaskiner och bråte som just nu utgör platsen.
– En längre tid har jag funderat på vad jag vill göra utanför hockeyn. Investeringar i olika projekt är en sak, men jag har lockats av tanken att vara med och starta upp någonting som man kan engagera sig i. Uppförandet av den här padelhallen kommer jag att vara väldigt delaktig i. Det var faktiskt min personlige tränare Jonas Morin som tipsade mig om detta.

Hur mycket spelar du själv?
– Visa perioder uppåt fem dagar i veckan. Padel är en växande sport i många länder, även om de i Nordamerika inte har en aning om vad det är för sport. Ännu…
Hur vill du utforma padelhallen i Höör?
– Det finns banor i mellanskåne (Eslöv och Hörby) som har hög beläggningsgrad, men det är inte så högt in tak där som man kan önska. Hallen i Höör kommer att ha en takhöjd på tio meter! Dessutom kommer vi att ha den bästa kvalitén på underlag. Just kvalitén rent sportsligt kommer att var det som sticker ut.

Med i kompisgänget är även Höörföretagaren Johan Malmgren, till vardags i fastighetsbranschen.
– Marken är redan vår och vi för en väldigt positiv och kreativ dialog med kommunen. Ambitionen är att komma igång med bygget så fort som möjligt och vi har redan valt ut detaljerna från Unisport och Temahallen från Vinslöv.
Finns det underlag för en padelhall i Höör?
– Utan tvekan. Bara i kommunen finns det många som spelar padel, men som måste resa till andra orter. Vi har 3500 personer som pendlar ut från kommunen varje dag och de spelar padel i Malmö, Lund, Eslöv, Hörby och så vidare. Nu kommer de att få ett toppalternativ på hemmaplan. Vi räknar även med att folk reser till Höör för att spela panel här.

André Burakowsy poängterar att han vill se mer än bara en padelhall.
– Just nu är planen att bygga sammanlagt sex banor. Men för mig är det viktigt att kunna erbjuda mer än så. Därför kommer vi att ha en del i byggnationen som vänder sig till företagare som kan ha konferenser och möten i hallen. Vi kommer att erbjuda en passande miljö för det och ser även över möjligheterna med någon form av servering. Vi har ju Carl Philip Dreyer, som driver 101 Bistro & Bar på Bosjökloster Golfklubb, med i gänget. Hans smørrebrøn är riktigt fina.
– Dessutom ser jag möjligheten att samarbeta med skolorna i Höör. Det ska bli ett padelcenter och en mötesplats för såväl företagare, skolelever och alla andra, säger Burakovsky.
Padelhallen i Höör beräknas stå klar under 2021.
– Första spadtaget tas så fort alla kommunens tillstånd har getts, avslutar Johan Malmgren.

Bildtext: André Burakowsky, Carl Philip Dryer, Magnus Sinclair, Johan Malmgren och Jonas Morin på platsen där padelhallen ska byggas.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close