skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Få bättre videokvalitet när du streamar sport

Det är inte alltid du har möjligheten att se på matcherna där de spelas. Du bor kanske inte nära arenan eller så har du helt enkelt inte råd. För att du ändå ska kunna se på matcherna finns det streaming. Det finns gott om tjänster som erbjuder sportevenemang, lite beroende på vad du vill titta på.

Medan du tittar på matchen där hemma kan du också använda en Unibet bonuskoodi för lite underhållning. Det är samtidigt viktigt att det du streamar har bra videokvalitet, något som du faktiskt kan påverka. Nedan hittar du ett par enkla råd för hur du förbättrar din videokvalitet när du ser på sport eller film via en streamingtjänst.

Se över din internetanslutning
Till att börja med bör du se över din internetanslutning om du märker att videokvaliteten är låg. Ofta handlar det just om att ditt internet inte är tillräckligt snabbt. Anledningarna kan vara flera, men ofta handlar det om att din hastighetsplan hos operatören inte är tillräcklig, eller att du inte får den hastighet du betalar för.

Exakt hur snabbt ditt internet behöver vara beror på tjänsten du använder. Ofta erbjuder streamingtjänster information om detta under supportsidan. I runda slängar kan man säga att du behöver runt 5 Mbit per sekund för att se på video i HD. Är det en livesändning kommer du troligtvis behöva en hastighet mellan 5 och 10 Mbit per sekund.

Om du inte får den kvalitet du är ute efter, kontakta din internetleverantör och se om det går att ordna. I vissa fall behöver du uppgradera din hastighetsplan, medan det i andra fall kan vara ett fel som ligger bakom den låga hastigheten.

Stäng av onödiga program
Något som många missar är att en mängd program på din dator använder din internetanslutning. Det innebär att varje program får ut mindre av internet hastigheten, vilket kan leda till en försämrad videokvalitet. Genom att stänga av programmen, kan du få en mycket bättre tittarupplevelse.

Den absolut största boven här är din webbläsare. Det är lätt hänt att man slöläser en tidning eller tittar på sina sociala medier samtidigt som man ser på en match, exempelvis när ingenting händer eller om den inte är särskilt spännande. Överväg att stänga ned andra webbläsarfönster för att förbättra din videokvalitet. Även andra streamingtjänster som är igång kan orsaka problem, exempelvis om du har ett musikprogram uppe samtidigt som du ser på en match.

Foto: Unsplash

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close