IBK LundInnebandyNyheter

Johan Gustafsson i IBK Lund: ”Är stenhård i närkamperna och bidrar med en tuffhet”

IBK Lund har idag flyttat upp 24-åriga Malin Heyden till sitt SSL-lag. Heyden som de senaste säsongerna har spelat i föreningens div.1-lag. Efter att laget kvalificerade sig för Allsvenskan säsongen 2017/2018 så valde Heyden att kliva ner till Div.1-laget på grund av studiebelastning. Avtalet är skrivet över två säsonger.

– När Malin äntligen efter några säsongers övertalande valde att ta klivet upp i elitlaget så gladde det oss alla. Hon varierar sig med att sprida glädje och dela ut stenhårda tacklingar. Vilket verkar vara hennes glädje säger huvudtränare Johan Gustafson.

– Malin är stenhård i närkamperna och bidrar med en tuffhet som vi saknat. Right-fattad med ett hårt handledsskott gör henne ytterligare spännande offensivt. Hon är förhoppningsvis i elit för att stanna denna gång.

Efter att ha blivit jagad under några år med en återkomst så var det en glad och smickrad 24-åring som tog chansen när passade in i livspusslet.

– Jag var såklart väldigt glad över att få frågan. Det passade väldigt bra i tiden, då jag nästan är klar med min utbildning och känner att det både går och är kul att lägga mycket tid på innebandy säger Malin Heyden.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close