Nyheter

Ny tränare hos “de röda baronerna” i Trollenäs IF

Trollenäs IF har gjort klart med en ny tränare för kommande säsong. Eslöv och Mellanskånes skyttekung Wissam Wehbe är den som skall få herrlaget att ta sig uppåt i seriesystemet.
– Jag ser stora möjligheter med Trollenäs IF framöver.

Ny utmaning framför dig då du tar över tränaransvaret för herrlaget i Trollenäs IF. Vad fick dig att tacka ja?
– När representant hörde av sig kring mitt intresse så behövde jag inte fundera många dagar. Har själv ett förflutet som spelare i föreningens seniorlag. Ser det som en kul utmaning och de finns en mycket bra organisation i klubben som man inte ser hos många idag. Jag ser stora möjligheter med Trollenäs IF framåt.

Vad vet du om föreningen sedan tidigare?
– Stor ungdomsverksamhet i klubben samt en seniortrupp där alla kämpar för varandra. 

Hur kom du i kontakt med denna tränarrollen?
– Mikael från föreningen ringde mig och därefter träffade jag den engagerade lagledaren Stefan och en representant från seniorlaget. 

Hur ser din egen fotbollskarriär ut?
– Har spelat i Eslövs BK, Landskrona BoIS U-lag, Trollenäs IF, Askeröds IF, MKSF Pelagonija, Stehag AIF och Snogeröds IF. Var assisterande tränare i två omgångar hos Snogeröds IF. Har varit huvudtränare för Pelagonija och även för många år sedan ungdomstränare i Eslövs BK.

Hur ser närmsta framtiden ut?
– Kommer börja träna onsdagen den 11 november i konstgräshallen en gång i veckan under november och december samt spela två träningsmatcher. Första träningsmatchen är redan inbokad den 21:e. Vill gärna se juniorerna som jag hört mycket gott om. Hoppas dom har möjlighet att komma och träna med oss under denna perioden.

Målsättningen?
– Har inte hunnit prata med laget om detta än men jag har definitivt en klar målsättning i mitt eget huvud. Hatar att förlora sen för du tolka det hur du vill. 

Hur är du som tränare?
– Är en krävande tränare som både hörs och syns. Ställer krav på mina spelare och vill ha fokus på träningar och matcher. Efter 90 minuter kan man skratta och skoja. Disciplin är oerhört viktigt men de viktigaste för att lyckas är definitivt laganda och gemenskap. Har vi roligt vinner vi matcher. 

Är assisterande tränaren klar?
– Ja, min assisterande är barndomsvännen och tillika lagkamraten senaste säsongen i Snogeröd, Mohammed Eltahan. Vi kompletterar varandra bra och det var viktigt för mig att ha någon jag kan lita på och som tycker gemenskap och laganda är viktigt, därav valet. 

Den gångna säsongen gick inget vidare resultatmässigt.  Hur skall du/ni förbättra detta?
– Vill utveckla presspelet och möjligheten att föra matcher. Genom konditionen ska vi vara dom som ökar tempot ett snäpp sista kvarten i matcherna. Som gammal målgörare vill jag såklart att vi gör mycket mål så jag kan fira med laget. Ser oerhört mycket fram emot detta uppdrag. Hoppas kunna utveckla föreningen och lyfta upp de yngre spelarna att prova seniorfotbollen. Vet hur kul det var när man som junior fick komma upp och träna med seniorerna och vara med på matcherna. Vill att de yngre spelarna ser möjligheten att utvecklas och stanna kvar istället för att testa andra klubbar.

Foto: Lola Nilsson & privat


Wissam Wehbe

Relaterade artiklar

Back to top button
Close