FotbollNyheter

Hallå där….Askeröds IFs nya damtränare Henrik Albertsson

Hallå där….Trollenäsfostrade Henrik Albertsson som blir ny damtränare för Askeröds IF

Nu står ny utmaning framför dig då du tar över tränaransvaret för damlaget i Askeröds IF. 
Vad fick dig att tacka ja?
– Var egentligen ganska många faktorer som spelade in att de blev Askeröds IF. Efter två år i Malmö FF Ungdom kände jag att det var dags att komma närmre hemmet i Eslöv. Kände att jag var redo för ta mig an ett seniorlag och att Askeröd var en tuff men rolig utmaning. Sen känns det som att hela föreningen är på språng framåt och att föreningskänslan är något extra i klubben. 

Vad visste du om Askeröds IFs damlag sedan tidigare?
– Egentligen ingenting mer än tabelläget. Hade förmånen att se två matcher innan jag skrev på kontraktet. Där blev jag övertygad om att det är klubben jag vill köra kommande säsong. 

Hur kom du i kontakt med denna tränarrollen?
– Pratat en hel del med Rickard genom mitt ordinarie heltidsjobb, på den vägen är det. 

Hur ser det ut framöver?
– Vi kör igång träningar igen den 3 november efter ett litet uppehåll. Vi startar direkt med tre pass/veckan och ska spela en hel del matcher. 

Vilka planer/målsättning kommer ni att ha?
– Min personliga målsättning är att alla utvecklas och att vi höjer varje spelare en nivå för höja kollektivet fler nivåer. Sen ska vi såklart börja vinna matcher.

Du är van vid att coacha killar. Vad blir din största utmaning nu med damlaget?
– Det vet jag faktiskt inte. Men det lär väl visa sig. 

Tänker det är ett stort ”steg” från pojklag till damlag?
– Skulle nog inte kalla det ett jättestort steg. Möjligtvis om man ser det ur perspektivet att jag går från träna P11 till damer. I med jag varit tränare för P16 tidigare ser jag det mer som ett lagom steg. 

Vem blir din ass tränare?
– Det är den enda pusselbiten som inte är klar. Resten av staben är satt och den är jag grymt nöjd med. 

Klubbens damlag har bara funnits i drygt 2 år. Har stor spridning på ålder och spelare med olika erfarenheter. Den gångna säsongen gick inget vidare resultatmässigt. Hur skall du förbättra detta?
– Vi ska såklart vända trenden och se till att vinna matcher. Kommer ske en del förändringar vilket vi hoppas ni får se kommande säsong.

Ordförande Rickard Persson om Henrik:
– Henrik gör sitt första år som seniortränare och vi är oerhört förväntansfulla och glada över att vårt damlag blev hans val i konkurrens med andra föreningar om hans signatur. En skicklig och tydlig instruktör som verkligen brinner för tränaryrket. Det märks tydligt när man pratar med honom och ser honom på planen. Framförallt syns det i hans redan gedigna CV som tränare. Tror stenhårt på vårt damlag och tror att Henrik är helt rätt person att fortsätta utvecklingen att ta laget till nästa nivå.

Foto: Lola Nilsson och privat


 Damtränare i Askeröds IF,  Henrik Albertsson.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close