skanesport_desktop-panorama-1

NyheterTrav

Träningen i Sibirien bakom framgångarna

En okända skånska som tränas i Sibirien och en jackpot på V75 som kan ge en ensam vinnare över 70 miljoner kronor.

Lördagens V75–omgång på Jägersro har allt – båda fantastisk sport och möjligheter till stora spelvinster.

Om vi fokuserar på det sportsliga så är den där okända skånskan det kanske mest spännande inslaget i anrika C.L. Müllers Memorial (V75–7).

Givetvis handlar det om Wild Love, tränad i skånska Munka Ljungby (men med Halmstad som hemmabana) av amatören Bengt Simberg – en pensionerad hovslagare som lägger massor av tid på sin ögonsten.

– Hon är bara sex år, men jag tror att hon nog har sin bästa tid nu. Det verkar så, säger han i ett pressmeddelande.

Vi såg Wild Love senast på Jägersro, hon rundade ett namnkunnigt fält med Elitloppshästen Pastore Bob i ledningen och vann överlägset med gott om krafter kvar.

– Hon är sjukt, sjukt bra, sa kusken Stefan Persson efter den uppvisningen.

Nu ska Wild Love möta ett högklassigt guldgäng från tolftespår, får tillbaka Kevin Oscarsson i vagnen och allt är frid och fröjd inför starten.

– Jag har precis varit ute och kört henne och allt var perfekt, säger Bengt. Och läget kanske inte spelar så stor roll över lång distans.

Ni blir förstås nyfikna på varför Bengt tränar i Sibirien. Nu handlar det förstås inte om en långresa till östra Ryssland utan om en strand i stadsdelen Sibirien i Ängelholm. Dit åker Bengt, det är ett par mil från Munka Ljungby, när det blir lite långt mellan starterna. Där på stranden är hästar tillåtna, så där finns travare, galoppörer och ridhästar och alla tar tillvara den unika möjligheten.

Tidigare använde Bengt en slinga intill järnvägen Helsingborg–Ängelholm som var perfekt att träna på, men när järnvägen nu byggs ut försvann den möjligheten. Kvar finns då stranden i Sibirien.

– Om det blir lite länge mellan starterna är det bra med en genomkörare på stranden.

Bengt har tränat sin ögonsten större delen av karriären. Han körde in henne, men när det var dags att vänja henne att springa med andra hästar gick hon i träning några månader hos grannen Thomas Uhrberg. Fortfarande kan Wild Love bli väl pigg om hon ska springa själv, även om hon bättrat sig på den punkten. Det handlar mycket om intervaller, långa motionsturer – helt enkelt mycket träning som tar massor av tid – men något som en pensionerad hovslagare med en enda häst på träningslistan har tid med. Och där har ni nog hemligheten till framgångarna och hennes höga, jämna formkurva.

Nu ska alltså Wild Love, som redan har 2,5 miljoner på kontot, möta ett gäng välmeriterade Gulddivisionshästar – men tro inte att Bengts dröm slutar där.

– Nej, jag har en förhoppning om att vi ska kunna åka till Frankrike och starta. Jag får väl ta chansen om hon sköter sig i Müllers.

Och varför skulle hon inte sköta sig där. Förmodligen har aldrig Wild Love varit bättre än hon är just nu.

Givetvis finns det ett par ”äkta” Jägersrohästar med i Müllers Memorial också. Harran Boko (Marc Elias) och Racing Mange (Joakim Lövgren) tar båda chansen i Guldloppet som lockar med hela 400 000 kronor i förstapris

C L Müllers Memorial avgörs lördagen den 31 oktober på Jägersro.

Foto: Mikael Rosenquist/MiRo Media

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2