skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheterTorns IF

Omskolad försvarare leder defensivt starkt Torn

Utöver suveräna serieledaren IFK Värnamo är Torns IF det lag i den södra division ett-serien som släppt in färst mål. Mittbacken Ludvig Bergman är högst delaktig i den stabila defensiven – och berättar om framgångsreceptet. 

Återigen är Torns IF ett lag att räkna med när division ett närmar sig sitt crescendo. Trots att de absoluta topplaceringarna numera är oåtkomliga kan Stångbylaget snart kvittera ut ytterligare en väl genomförd säsong. 

Torn är aktuell femma i tabellen, och när man nagelfar statistiken sticker laget ut – i defensiv mening. Endast 22 insläppta mål (två fler än topplaget Värnamo) skvallrar om en stark defensiv. 

Mittbacken Ludvig Bergman – i högsta del en part – berättar om framgången. 

– Jag tycker vi har fått ordning på försvaret på riktigt i år. Förra året lyckades vi inte alls, tycker jag. Vi är många som har tagit stora kliv i år, och det är väl en anledning till det hela. Vi känner en trygghet, säger han. 

Richard ”Kalle” Ringhov lyfter fram din utveckling – hur ser du på det?

– Jag håller väl med om det [att ha tagit kliv]. Jag och många md mig har tagit stora kliv  från i fjol. Det är kul att det går framåt. 

Mittbacken Ludvig Bergman anslöt till Torn från BW90 inför säsongen 2016. Väl i Stångbyklubben har kvalitén på motståndet hunnit stiga – och den individuella positionen på plan helt förändrats. 

Ludvig Bergman brukade nämligen hålla till längre fram i banan.  

– Det var väl Mladen [Blagojevic] som tog ner mig på ytterbacken i BW90, eftersom konkurrensen var rätt hög. Det funkade bra. Sen i Torn ville ”Kalle” få in mig som mittback. Det har inte varit några problem att byta position. Det har fungerat klockrent från start, tycker jag. 

På tal om tabellen: När man synar den ytterligare sticker även antalet oavgjorda matcher för Torn ut. Hela elva stycken. 

– Vi har gjort det okej. Bättre än andra år, men jag tycker vi borde fått med oss fler poäng i många matcher. Vi har många kryss, och ofta tycker jag de borde ha varit trepoängare istället. Vi är ett spelförande lag och borde kunna stänga matcher bättre än vad vi gjort. Med så många kryss är det svårt att vara med i toppen. 

Hur är livet i division ett?

– Det är en hel del fotboll och träning. Och resande till matcher. Sen ska man få ihop det med jobb och det sociala livet. Jag jobbar i Malmö och har en chef som är väldigt förstående. Det underlättar verkligen. 

Från trappsteget som division ett är står dörren till den svenska toppfotbollen på glänt.

Ludvig Bergman resonerar:

– Det är klart att man vill spela så högt som möjligt. Men samtidigt måste det finnas en rimlighet. Drömmar om att bli proffs, som man hade som liten, de har jag gett upp. Mitt mål är mer att gå så långt som möjligt med Torn. Det unnar jag klubben. 

 

Joel Ask

Artikelbild: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close