MotorNyheter

Joel Eriksson bär positiv känsla till Lausitzring

Ett stort steg framåt och snabbast på banan senast – nu hoppas Joel Eriksson på en ny positiv helg i säsongens näst sista deltävling för ADAC GT Masters.

Eriksson stod för en stark körning i det senaste racet på österrikiska Red Bull Ring, där han konstant var snabbast på banan under sin stint och tog sin BMW M6 GT3 från 15:e till tredje plats inom loppet av en halvtimmes körning.

Dessvärre gick insatsen obelönat förbi när teamkamraten Aidan Read strax efter förarbytet tvingades bryta med trasig koppling; men farten var likväl tydlig för alla att se.

I helgen är ADAC GT Masters-fältet tillbaka på den plats där säsongen också inleddes: Lausitzring inte långt från Berlin. Banan förväntas inte passa BMW-bilarna i lika hög utsträckning som Red Bull Ring, men Eriksson bär ändå med sig en positiv känsla efter den urstarka insatsen senast.

– Vi var väldigt starka på Red Bull Ring, och jag har nog aldrig haft så roligt i M6:an som under min stint i söndagsracet där, säger Joel Eriksson. Vi var snabbast i fältet, med ganska god marginal dessutom, men jag vet också att den banan passar oss särskilt väl. I helgen förväntar vi oss inte riktigt samma fart, men vi har höjt oss generellt och jag tror att vi har bättre chans på Lausitzring nu än vi hade i premiären.

ADAC GT-Masters, Sachsenring, 02- 04. Oktober 2020, #9 Schubert Motorsport BMW M6 GT3: Aidan Read, Joel Eriksson.

Till skillnad från i säsongsupptakten, då en kortare version av banan användes, utspelar sig helgens tävlingar på den fullständiga sträckningen av Lausitzring. Banlängden går därmed från 3.4 till 4.5 km.

– Den här versionen av banan passar oss lite bättre än den korta, avslutar Joel Eriksson. Det är lite fler rakor, vilket gynnar oss, och svängarna som tillkommer är något snabbare. Det bör i alla fall inte vara till vår nackdel.

Helgens tävlingar inleds som vanligt med fri träning på fredag. De två racen körs som alltid på lördag respektive söndag, men denna gång på en något senare starttid, vid 15-snåret, än vad som normalt är brukligt.

TIDSSCHEMA

ADAC GT Masters – Deltävling 6
Lausitzring (Tyskland)

Fredag 30 oktober
Fri träning 1: 09.20-10.20
Fri träning 2: 14.05-15.05

Lördag 31 oktober
Kval 1: 10.35-11.05
Race 1: 15.15-16.15

Söndag 1 november
Kval 2: 09.50-10.20
Race 2: 15.00-16.00

Foto: Alexander Trienitz.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close