skanesport_desktop-panorama-1

NyheterTrav

Propulsions samtliga starter i Sverige ogiltigförklaras

Efter Elitloppet den 31 maj 2020 framkom uppgifter om att vinnaren Propulsion som tränas av Daniel Redén var nervsnittad innan hästen importerades till Sverige 2015. I dag presenterade Svensk Travsport en utredning som visar att Propulsion tävlat nervsnittad vilket är otillåtet och innebär att hästens 45 starter i Sverige ogiltigförklaras, resultatlistorna korrigeras och prispengarna återkrävs från ägaren stall Zet. Svensk Travsport kommer under december betala ut mellanskillnaden till dem som ägt efterföljande hästar i resultatlistan

– Den situation vi nu har att hantera är oerhört tråkig för alla parter och för travsporten i stort. Det är en mängd händelser, situationer och människor i både USA och Sverige som på olika sätt har varit en del av ärendet, säger Maria Croon VD Svensk Travsport i ett preessmeddelande.

– Eftersom hästen är nervsnittad har den inte varit startberättigad, trots det har den deltagit i ett antal tävlingar. Ärendet lämnas vidare till en av travsportens beslutande organ Ansvarsnämnden för prövning av tränarens ansvar, säger Maria Croon.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close