IK PanternIshockeyNyheter

Hallå där….Andreas Fornestedt ordförande i IK Pantern

Hallå där…Andreas Fornestedt ordförande i IK Pantern.

Vad har du för bakgrund?
– Om du menar bakgrund inom hockeyn så har jag ingen. Däremot arbetade jag i förra upplagan av IK Pantern säsongen 2017/18 med sälj & marknadsföring. Som 12 åring såg jag laget första gången i Kirsebergs ishall. Minns att jag tänkte, om jag skall stötta något ishockeylag i Malmö så är det helt klart IK Pantern.

Så du har inte själv spelat?
– Jag har åkt skridsko som barn men aldrig spelat ishockey.

Hur ser du ditt egna arbete i föreningen just nu, tufft under rådande/gällande situation?
– Som ordförande och sammankallande är vi flera personer som arbetar med klubben. Såklart är inte situationen optimal just nu men vi har arbetat under dessa premisser sedan slutet på februari i år.

Framtida mål?
– Det kortsiktiga målet är att kvalificera A-laget till Alltrean, J18/J20 att hålla sig kvar i sina serier.  Långsiktigt målet är att inom fem år ta sig tillbaka till Hockeyettan där Pantern hör hemma. Under denna tid skall klubben verka som det spetsiga alternativet i Malmö-hockeyn.

Årets målsättning?
– Vinna så mycket som det bara går.

Hur ser ekonomin ut? Hur är det kontraktera sponsorer i dessa Coronatider?
– Än så länge stabilt. Trots pandemin har det varit många företagare som vill vara med på vår resa. Men det är klart att alla är påverkade av situationen som råder.

Starten som varit, nöjd eller missnöjd?
– Styrelsen är ganska nöjd med starten.

Vad har varit bra?
– Tycker att vi har en fin balans i hela klubben från skridskoskolan upp till A-laget. Vill lyfta alla våra tränare och ledare som gör ett gediget jobb med alla utövare dag ut och dag in. Kan aldrig tackas nog mycket för det.

Vad har varit mindre bra?
– Kunde vunnit fler matcher. 

Kan det bli tal om nyförvärv?
– Vår tränare/sportchef har meddelat tidigt att han är nöjd med truppen.

Ungdomsverksamheten, är den igång?
– Ja, det har den varit sedan 16 juni 2019. Dock är det paus nu fram till den 17/11.

Om ja, hur funkar det med Corona?
– Barn födda 2005 och yngre får fortsätta att träna, men inga matcher. Resten får vila sig i form hemma.

Vad säger barnens föräldrar?
– Såklart finns det oro kring vissa frågor. Vi i klubben försöker att bedriva träning och sammankomster så säkert det bara går. Men vi har duktiga ledare som inte tar några risker.

Hockeysäsongen 20/21 kommer du att komma ihåg som?
– Förhoppningsvis blir det som en vinnare och med mycket framgång. Dock finns det risk att det blir avbrott, eller till och med nedstängning av säsongen.

Ni har hunnit spelat fem seriematcher innan all sport återigen drabbas av nedstängning. Vad finns det att säga om detta?
– Jag skulle ljuga om jag sa något annat än bedrövad. Men så är det. Risken för smittspridning är i högsta grad allvarlig så helt rätt beslut.

När väl serien startar upp igen. Vad tror du om årets serie?
– Tror att det kan bli riktigt bra hockey, det har fler lag än vi visat. Största hotet och varför låter jag sportchefen i vår klubb svara på.

Publiken får vara max 50 st. För alla som inte kan vara på plats, vilket alternativ finns om man vill följa era matcher?
– Man kan köpa årskort hos svenskhockey.tv. Där kan man se samtliga våra hemmamatcher. Välj Pantern som favoritklubb så får vi ekonomiskt stöd den vägen. Om man lokalt vill se matchen kan man bege sig till Interpool som sänder de flesta av våra matcher.

Hur påverkas ni i föreningen och laget av dessa restriktionerna med inställda träningar, matcher och även inga publikintäkter?
– I korta perspektivet har det inte så stor betydelse. Men om det fortsätter kan ishockeyn i regionen ta skada. Ser redan missnöje från utövare som upplever osäkerhet. Publikintäkter är väldigt viktigt för alla klubbar nationellt. Vi har fått in några nya sponsorer så är det lite nytta som har tillkommit.

Avslutningsvis, var hittar vi IK Pantern vid säsongsavslutningen?
– Förhoppningsvis på uppflyttningsplats. 

Foto: Lola Nilsson och Mattias Hildingh


Andreas med en liten del av Panter klacken

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close