FotbollLandskrona BoISNyheter

Hallå där…Linus Olsson i Landskrona BOIS

Hallå där…Linus Olsson i Landskrona BOIS som ikväll gör comeback efter skada.

Berätta om din fotbollskarriär?
– Började i Landskrona som 13-åring och spelade där tills jag var 20. Gjorde tre A-lags säsonger. Sen gick jag till Trelleborgs FF och därefter vidare till Danmark och AB Köpenhamn i danska Superettan. Därefter bar det av till USA  för spel i andraligan USL och laget Oklahoma City Energy FC. Sen gick jag tillbaka till danska Superettan och Nykoping FC. Efter detta blev det högsta ligan på Island och spel i Fjölnir och sen kom jag tillbaka till Landskrona BoIS för två år sedan.

För egen del hur känner/tycker du att er säsong har varit, vad har varit bra respektive dåligt?
– Tycker säsongen har varit bra. Just nu ligger vi i toppen som var målet. Våren/sommaren var lite trögstartad och vi hade väl önskar lite mera poäng. Men nu på hösten har vi varit den vinnarmaskinen som vi var förra hösten. Coronan har varit jobbig eftersom vi inte kan ha publik. Fansen på IP är klasser bättre än alla andra lag så det har nog haft en negativ effekt att vi inte kunnat spelar inför dom.

Något speciellt du vill lyfta från säsongen?
– Kommer komma ihåg matchen mot Öster i cupen där vi slog ut dem med matchens sista spark och jag gjorde målet. En liten revansch från fjolårets kvalmiss.

Dom tre senaste matcherna har du inte spelat, varför? Ändå leder du interna skytteligan på 12 mål. Nöjd med detta?
– Jag hade problem med knäet i somras. Fick en smäll i cupen mot Rosengård som gjorde att jag missade några matcher. Anledningen att jag missat de senaste matcherna är att jag fick problem med en överansträngning i vaden under matchen mot Eskilminne. Men nu är jag klar. Är glad att jag bidragit med mål. Vi är ett lag och vårt enda mål är att ta oss upp. Så vem som gör mål spelar mindre roll.

Du har även skrivit på nytt tvåårskontrakt med BOIS. Anledningen till din förlängning?
– Skrev på nytt avtal med BoIS för att jag trivs otroligt bra. Det är en storklubb som jag vill se på elitnivå igen och jag vill vara en del av det.

Hur ser du på din egen framtid?
– Jag har kontrakt i ytterligare två år och räknar med att fullfölja det.

Ni har fem matcher kvar att spela. Närmast väntar två hemmamatcher mot FK Karlskrona och FC Linköping City. Därefter väntar bortamatch mot serieledaren Värnamo. Hur förbereder ni er inför dessa?
– Förbereder oss på samma sätt mot alla lag. Kollar deras styrker och svagheter. Sen spelar vi alltid vårt spel. Vill föra matcherna och styra det på våra premisser. Det kommer bli tre tuffa matcher.

Ni ligger nu på kvalplatsen uppåt men har i teorin ändå chans att stå som seriesegrare. Är detta något ni siktar in er på?
– Vi spelar för att vinna alla matcher sen får vi se hur långt det tar oss.

Trodde du själv på att ni skulle placera er i toppen av tabellen vid säsongens slut?
– Med den kvalitet och stämningen vi har var jag säker på att vi skulle slåss i toppen.

Hur ser det ut i truppen inför kvällen match mot Karlskrona?
– Skadeläget ser bättre ut och exempelvis är jag tillbaka. Dom som fattas är Dennis Olofsson med ljumskada och Philip Andersson med knäet. Två viktiga spelare men vi har en bra och bred trupp så ska gå bra ändå.

Foto: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close