Nyheter

Hallå där…Samer Ali ny tränare i Ariana FC

Hallå där…Samer Ali ny tränare i div 3 klubben Ariana FC.

Berätta lite kort om din fotbollsbakgrund / tränarkarriär?
– Började spela fotboll i BK Olympic som 6-åring och avslutade min karriär i IFK Malmö 2003. Efter det blev jag ungdomstränare på BK Olympic och därefter i Malmö FF. Och där är jag kvar sedan 10 år tillbaka.

Vad fick dig att tacka ja till detta uppdraget?
– Valde att tacka ja till Ariana då det kändes som en seriös förening som vill etablera sig på elitnivå. Den resan vill jag gärna vara del av. Har haft koll på föreningen sedan dom startade och har en god kontakt med deras bas sedan många år tillbaka.

Vad är målsättning?
– Det är självklart att vi ska vinna division 3. I framtiden ska vi försöka etablera oss på elitnivå.

Vem blir din assisterande tränare och blir det några nyförvärv?
– Assisterande tränaren är inte klar just nu men både jag och sportchefen Omid jobbar på det. Just nu tittar vi på våra egna spelare och måste få tid att få lära känna spelarna. Samtidigt håller vi koll på marknaden.

Hur närmsta framtiden ut?
– Tanken är att komma igång med träningarna så fort som möjligt och lära känna spelarna.

Avslutningsvis, vad säger spelande sportchef Omid Hushmand om Samer?
– Samer var ett ganska så självklart val. Han är en väldigt kunnig och målmedveten tränare som jag följt i många år. Ariana är en ung förening med unga styrelsemedlemmar och har ett nytänk till mentalitet där Samer passar perfekt in. Han är ung, hungrig och tänker nytt.

Foto: Privat från Ariana FC

Relaterade artiklar

Back to top button
Close