skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Superettan – I’m ready for your love

Efter blott en av sex poäng i dubbelmötet med Lindome har Landskrona BoIS åter promenerat in på vinnarstigen.
4-0 mot Karlskrona skickade Blekingelaget ner i division två – samtidigt som BoIS satte press på sina kollegor i toppstriden.

Det hann inte gå fyra minuter förrän Landskrona spräckte nollan.
Efter en hörnvariant kunde mittback ett (Patrick Nwandike) nicka fram till mittback nummer två (Viktor Wihlstrand). Den senare vräkte sig fram och forcerade in 1-0.
– Jag har grisat in två mål tidigare på liknande sätt. Det är fina mål, sa Wihlstrand med sann mittbackspondus.

Efter det målet hade man kunnat tro att Karlskronas anda skulle knäckts och att de randiga skulle spela rock’n roll som ett självspelande Jerry Lee Lewis-piano.
Så blev det inte.
Gåfotboll kombinerades med sömniga alibianfall som Karlskrona enkelt kunde montera ner. 1-0 stod sig halvleken ut.
– Vi behöver få upp bolltempot, var Wihlstrands fullt korrekta och tillräckliga analys i paus.

Tempot drevs stundvis upp en del i akt två och blott sex minuter in på densamma störtdök Niklas Nielsen på bortre stolpen efter ett inlägg från Tkacz. Just Nielsen var kanske den som var ivrigast i att få avsluta, ja, det brukar han i och för sig alltid vara, men just den här kvällen syntes det tydligt.
2-0 kändes som matchen.
För Karlskrona skapade just ingenting och verkade heller inte ha den minsta tro på det – med inte minde än fem (!) ordinarie spelare utanför truppen på rund av skador och avstängningar. De fick till och med plocka in helt orutinerade U17-spelare för att fylla ut bänken.

I 86:e minuten revs en anna av BoIS främsta aktörer, Kevin jensen, ner i straffområdet.
Jonatan Asp förvaltade straffen lika fint som han gjort vid ytterligare två tillfällen denna säsong – och 3-0 var ett faktum.
På stopptid sminkade sedan inhoppande Oscar Petersson in en retur efter ett hårt skott från Filip Olsson.
4-0 på fyrans växel – och nu väntar en heeeeeeeeel helg och sedan en träningsvecka innan Landskrona tar sig an Linköping på hemmaplan.

Alla målen går att se i highlightsen här:

https://www.sportexpressenplay.se/video/s-highlights-landskrona-karlskrona-2c44rm

För Landskrona BoIS väntar med stor sannolikhet kval till Superettan i vinter.
Eventuellt möjligtvis superkanske kan laget hota Värnamo, som oväntat torskade mot Oskarshamn senast och under lördagen ställs mot Lunds BK.
Hur som helst kan BoIS, som visserligen saknar mittbacken Philip Andersson (ska magnetröntgas, men verkar vara långt ifrån spel) nog kunna utmana om en plats i Superettan – vilket mycket väl skulle kunna bli mot Trelleborgs FF.
Det var således med pirr i magen och välgrundad optimism som Landskronaiterna promenerade ut under fredagskvällen och på gott säkerhetsavstånd från varandra nynnade på Sabrinas monsterhet:
Boys boys boys, I’m looking for a good time
Boys boys boys, get ready for my love
Boys boys boys, I’m looking for the good times
Boys boys boys, I’m ready for your love

Den estetiska fullträffen till video med den fulländade redigeringen, castingen, solbrännan och lagom blöta överdelar har ni för övrigt här. Kulturhistoria!

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close