Nyheter

Tyra Axnér korad till månadens spelare i SHE

Blott 18 år gammal har Tyra Axnér utsetts till månadens spelare i SHE. Lugi HF:s vänsternia har varit en stor orsak till att de vinröda gått obesegrade under oktober månad.
– Jag kände redan på försäsongen att jag var i god form så det är skönt att det har hållit i sig, berättar en glad Axnér.

Efter en tung inledning på seriespelet med förluster mot H65 Höör och Skara HF har Lugi hittat formen rejält. Efter landslagsuppehållet tidigare i höst har Lugi vunnit samtliga fyra matcher under oktober månad.
Den klarast lysande stjärnan i Lundalaget är Tyra Axnér för tillfället. 18-åringen har skrivit in sig i målprotokollet 40 gånger om under hösten. Därmed leder hon SHE:s skytteliga framför tvåan Amelia Lundbäck i H65 Höör.
Nu får hon ta emot priset som Månadens spelare i SHE för första gången i karriären.
– Jag kände redan på försäsongen att jag var i god form så det är skönt att det har hållit i sig. Det känns kul att få ta emot den här utmärkelsen, berättar Axnér.
Ni har dragits med en hel del skador i Lugi vilket gjort att du klivit fram i stället. Har det varit jobbigt med stort ansvar?
– Nej, jag tog stort ansvar redan på slutet av förra säsongen så jag var bekväm i den rollen.
Vad är du mest nöjd med i ditt egna spel?
– Det är svårt att bli nöjd som handbollsspelare. Man ser alltid förbättringsområden och chanser till mer utdelning. Men jag är glad över att kunna hjälpa mitt lag.

Läs hela intervjun på she.se här.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close