skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Finaldags för Joel Eriksson på hemmaplan för Schubert Motorsport

Bara tre månader efter premiären av en kraftigt komprimerad säsong har det blivit dags för final i ADAC GT Masters. Avslutningen sker på Motorsport Arena Oschersleben – på samma ort där Joel Erikssons team, BMW-stallet Schubert Motorsport, är baserade.

Helgens två finalrace körs bara ett stenkast från Schubert Motorsports lokaler, och markerar slutpunkten på en högst anmärkningsvärd säsong som ofrånkomligen präglats rejält av coronapandemin.

Arrangerande ADAC har ändå lyckats pussla ihop en kalender bestående av sju deltävlingar och 14 race – lika många som låg på den ursprungliga agendan inför säsongen.

– Jag tror inte att någon kommer glömma säsongen 2020, säger Joel Eriksson. Den har varit väldigt annorlunda, men det är verkligen imponerande att arrangörerna lyckats få till sju deltävlingar och att vi kunnat genomföra säsongen på det här sättet. Nu får vi chansen att avsluta på hemmaplan för teamet, i Oschersleben, och det vore fantastiskt att få leverera ett bra resultat där.  

Joel Eriksson, som även denna helg kommer att dela Schubert Motorsports BMW M6 GT3 #9 med teamkamraten Aidan Read, ger sig ut på hemmabanan i Oschersleben för första gången på fredag för två fria träningar.

Säsongens två sista race körs på lördag respektive söndag, båda som vanligt över en timme med obligatoriska depåstopp och förarbyten i halvtid.

Foto: Alexander Trienitz.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close