MotorNyheter

Jimmy Eriksson redo för final i ADAC GT Masters

Det har blivit dags för final i ADAC GT Masters – och Jimmy Eriksson hoppas kunna avsluta med stil vid helgens avgörande på Oschersleben-banan.

Oschersleben var från början tänkt att arrangera säsongens första deltävling i ADAC GT Masters i april månad, men flyttades till en position i andra änden av kalendern när coronapandemin greppade taget om Europa under våren.

Den senarelagda premiären ägde istället rum i början av augusti på Lausitzring – samma bana där även den senaste deltävlingen gick av stapeln så sent som förra helgen.

Jimmy Eriksson – i par med den nye teamkamraten Hendrik Still – fick med sig en poänggivande 13:e plats från den senaste sammandrabbningen i söndags, och hoppas nu på en stark final i Zakspeeds Mercedes-AMG GT3 när fältet intar Oschersleben bara några dagar senare.

– Jag hoppas att vi kan göra en bra finalhelg och avsluta den här väldigt tuffa säsongen med vårt bästa resultat för åretsäger Jimmy Eriksson. Det hade varit oerhört värdefullt inför vintern, framför allt mentalt för både mig själv och hela teamet. Det är tvära kast med två racehelger direkt efter varandra, och det har varit snabba ryck för teamet de senaste dagarna, men jag känner mig personligen mer än redo att ta mig an den här finalen. Jag vill verkligen avsluta på topp och ta med mig en positiv känsla in i vinteruppehållet.

Helgens tävlingar inleds med fri träning på fredag, följt av säsongens två sista race på lördag respektive söndag eftermiddag. Båda loppen streamas, som vanligt, online på ADAC:s sociala medier och YouTube-kanal.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close