skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

LB07 inleder samarbete med Bröndby IF

LB07 har i dagarna ingått ett samarbete med Bröndby IF och deras koncept Bröndby Masterclass. Syftet med samarbetet är att vidareutveckla LB07’s ungdomsverksamhet och ta
ytterligare kliv mot föreningens vision att vara södra Sveriges ledande utvecklingsmiljö inom
fotboll.

Samarbetet kommer att ge LB07’s spelare och ledare ytterligare utvecklingsmöjligheter och på både kort och lång sikt vara en injektion i verksamheten.

– Det känns väldigt inspirerande att knyta närmare kontakter i Danmark. Bröndby är en storklubb som verkar i vårt närområde och när de presenterade sin idé för oss var det ett självklart val att inleda ett samarbete med en av Skandinaviens ledande akademier säger Sportchef Herr & Pojk Sebastian Jonsson.

Delar av Bröndbys spelar- och tränarutbildning kommer nu att bli tillgängliga för LB07 och det finns också goda förutsättningar för att knyta närmare kontakter i Danmark tack vare Bröndbys kontaktnät.

– För oss är det en stor möjlighet att få se och lära av en storklubb som har lag på högsta nivå både på dam- och herrsidan. Då vi för tillfället inte har något elitlag på vare sig dam- eller herrsidan känns det extra stimulerande att knyta ett samarbete med en förening som kan erbjuda elitmiljöer oavsett ålder och kön. Vi vill såklart få ut mesta möjliga av ett samarbete och kan med vår erfarenhet och storlek inom flickfotbollen även erbjuda värdefull input till
Bröndby IF säger sportchef Dam & Flick Henrik Adolfsson.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close