Nyheter

Stabil premiärseger för Fair Plays damer

Fair Play TK:s damer fick en smakstart i elitserien. Seger 5-1 borta mot SALK, som hade Sverigeettan Rebecca Peterson i laget.

– Alla spelarna gjorde ett riktigt bra jobb i dag, det bjöds bra tennis. Tyvärr så fick Valentina (Ivakhnenko) känning i ryggen under sin singelmatch. Vi tog beslutet att bryta matchen för att inte förvärra någonting, säger Fair Play-coachen Mervana Jugic-Salkic.

Fair Play ryckte åt sig en 2-0-ledning efter de inledande dubbelmatcherna. Cornelia Lister/Sofia Nami Samavati stod för en mycket stabil insats på förstadubbeln och besegrade Smilla Kjaergaard/Katja Jules Viberg med 6-1, 6-2. Andradubbeln blev en riktig rysare. Valentina Ivakhnenko/Karen Barritza tappade första set mot Rebecca Peterson/Tilde Strömquist, men vände och vann i avgörande matchtiebreak. Setsiffrorna skrevs till 1-6, 6-3, 10-8.

  – Starkt att vända och vinna den matchen. Rebecca och Tilde spelade bra och tog hem första set, men vi hittade några svagheter som vi utnyttjade, säger Jugic-Salkic.

  I singelspelet gjorde Karen Barritza processen kort med Isabella Sundvall på fjärdesingeln. 6-0, 6-1 skrevs setsiffrorna till. Nyförvärvet Valentina Ivakhnenko tvingades bryta sin match mot Rebecca Peterson, men någon större spänning blev det inte i matchen. Sofia Nami Samavati säkrade bortasegern när hon slog Katja Jules Viberg med 6-2, 6-2 på tredjesingeln. Stunden senare fastställde Cornelia Lister slutresultatet 5-1. Fair Play-ankaret besegrade Tilde Strömquist i raka set.

  – Stabila insatser av alla spelare, även Valentina. Första set var jämnare än vad siffrorna visar, säger Jugic-Salkic.

Nästa vecka väntar två hemmamatcher för Fair Play. På onsdag kommer Lidköpings TK på besök och på torsdag är det match mot fjolårsfinalisten Upsala TK på Fair Play Stadion.

SALK-Fair Play TK 1-5

S1: Rebecca Peterson-Valentina Ivakhnenko 6-2, 1-0 uppg.

S2: Tilde Strömquist-Cornelia Lister 3-6, 2-6

S3: Katja Jules Viberg-Sofia Nami Samavati 2-6, 2-6

S4: Isabella Sundvall-Karen Barritza 0-6, 1-6

D1: Smilla Kjaergaard/Katja Jules Viberg-Cornelia Lister/Sofia Nami Samavati 1-6, 2-6

D2: Rebecca Peterson/Tilde Strömquist-Valentina Ivakhnenko/Karen Barritza 6-1, 3-6, 8-10

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close