skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Stark avslutning ger H65 hopp inför Europacupreturen

Den första kvalmatchen av två mellan franska ligafyran Fleury Loiret och H65 Höör slutade 29-26.
Om en vecka spelas returen i Höör.
– Vi har gett oss själva chansen på hemmaplan och det är jag nöjd med, säger tränare Ola Månsson.

Matchen i sig blev väldigt fysisk. Något som skånskorna hade svårt att inledningsvis hantera.
– Underläget var 18-14 i paus, trots en bra insats av Gry. Vi var helt enkelt inte tillräckligt fysiska i vårat försvarsspel. Vi spelade alldeles för snäll handboll. De gjorde elva mål från mittsex och fick flera straffar under 60 minuter
Efterhand blev det bättre.
– Vi låg under med åtta bollar ett tag, när det var 20 minuter kvar. Men då hände det märkliga att trots att de gick runt på folk och vi inte ens hade full bänk så var de fransyskorna som blev de trötta och tappade skärpa.
– Det var läropengar första 40 med ett nytt försvar som tidigare inte ställts mot det här försvaret. Och då saknar vi samtidigt fotskadade Filippa Nyman nu (liksom Mickaela Fransson, Victoria Larsson, Tilda Winberg och Tova Alm)

H65:s hopp lever hur som helst inför returen, mycket tack vare en kombination av god fysik och hög moral hos de som var friska nog att spela.
– Via hade ett otroligt tufft utgångsläge inför sista 20, men vi fortsatte ha tålamod och vann sista 20 med fem mål!  Vi spelade jättebra anfallsspel hela matchen. I andra halvlek spelade vi till oss sju eller åtta rena frilägen – som vi brände. Med bättre utdelning där hade vi vänt matchen helt.

H65 brukar vara bättre i den andra matchen?
– Ja, och all den Europacuprutin som stora delar av truppen har har vi nytta av nu.
Månsson analyserar vidare:
– Fleury Loiret har en helt annan kraft och storlek jämfört med lagen i SHE. De har inte en Ulrika Olsson, de har fyra av hennes klass  på nio meter. För att lära sig dem måste man möta dem och det har vi gjort nu.
Förlust med tre bollar i en målrik match var väl annars ett bra resultat?
– Hade jag fått ta det här resultatet innan så hade jag tagit det. Fransyskorna jublade inte direkt efter matchen.
Isabelle Andersson svarade för sju mål. Amelia Lundbäck och Emma Rask gjorde fem var.
– Men jag måste verkligen framhålla Ida Gullberg som gör ett hästjobb. Ho n är ju normalt högersexa och etta i försvaret, men fick idag vikariera på mittsex och spelade tvåa och trea i försvaret. Hon var överallt på banan och gjorde det riktigt bra. Sedan är det väldigt tydligt att Emma Lindqvist är en klasspelare på denna nivån, inte minst bakåt.

Söndag klockan 16 spelas returen i Höör.
Lyckas H65 vända på steken väntar gruppspel i Europeean Cup.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close