Nyheter

All handboll pausas – förutom för SHE och Handbollsligan

I helgen var det meningen att flera skånska lag skulle matcha vidare i Allsvenskan.
Så blir det inte.
Under tisdagen kom nya beslut från Svenska Handbollsförbundet.

SHF kommunicerade under tisdagen ut att allt seriespel pausas fram till jul, förutom damernas och herrarnas två högsta serienivåer. Säkerhetsrutinerna för de två högsta dam- och herrserierna skärps, bland annat med regelbunden testning för covid-19.

”Sedan de första besluten om lokala restriktioner kom den 20 oktober har SHF löpande anpassat sin tävlingsverksamhet för att möta de nya begränsningar som införts i spåren av coronapandemin. Den senaste tiden har det dock blivit alltmer tydligt att ett större beslut krävs.”
– Utvecklingen i samhället går åt fel håll och vi har kommit fram till att det är dags att ta ett mer långsiktigt beslut. Genom att göra det hoppas vi skapa tydlighet och lugn för spelare, ledare, föreningar och distriktsförbund, säger SHF:s generalsekreterare Robert Wedberg.

Redan under våren och sommaren arbetade SHF:s tävlingskommitté fram en alternativ tävlingsplanering som kunde tas i bruk om inte den ordinarie serieplaneringen skulle kunna genomföras. Nu står svensk handboll inför en sådan situation.
– Internt har vi kallat den vår plan B för seriespelet. Tävlingskommittén kommer nu att gå igenom denna planering för att se om den behöver anpassas för den rådande situationen, säger SHF:s tävlingschef Adam Engström.
Förbundet betonar att den ovan beskrivna stoppet endast avser seriematcher. Gällande träningar uppmuntrar SHF att dessa fortsätter i den utsträckning som myndigheternas råd och restriktioner möjliggör det. Vad som kommer att gälla för träning från och med den 24 november är ännu inte fullt ut klarlagt.

Följande gäller tillsvidare för träning:
* För de regioner där inga särskilda allmänna råd gäller tillsvidare att träningar får fortsätta. Beakta dock folkhälsomyndighetens allmänna råd för idrotten där det bland annat uppmuntras att i möjligaste mån träna utomhus.

* För regioner där det föreligger särskilda allmänna råd så gäller för spelare födda 2005 och senare de förutsättningar som har specificerats i respektive område (se särskilda informationstexter på vår webbplats).

* Utöver detta försöker SHF genom Riksidrottsförbundet att få tillstånd en möjlighet för spelare födda 2004 och tidigare att få träna.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close