FotbollLunds BKNyheter

Håkan Kerren i Lunds BK: “Tveksam att vi kommer kunna genomföra denna match”

Lunds BK är har drabbats hårt av Corona. Ordförande Håkan Kerrén bekräftar att halva laget just nu är frånvarande på grund av symtom som kan liknas vid Covid-19. Några är testade positivt och resterande väntar antingen på provsvar eller att få bli testade.
– Med anledning av smittspridningen som utvecklades efter helgens match har vi varit i kontakt med en infektionsläkare samt Smittskydd Skåne vilka rekommenderar oss att avbryta vår verksamhet. 

Ni har från första början tagit allvar på smittspridningen och försökt minimera riskerna. Bl.a har ni inte haft publik på era matcher även när det blev utökat antal som fick samlas. Vilka mera åtgärder har ni vidtagit?
– Precis som du beskriver så har vi varit väldigt restriktiva med tillgången till våra utrymmen och till våra lag, detta har gällt inom hela föreningen. Just för herrlaget så har vi verkligen minimerat antalet som får närvara vid träningar och matcher. Har pratat om vikten att inte träna vid minsta förkylningssymtom, städning av våra utrymmen etc. 

Hur vill du beskriva detta allvarliga läget?
– Fruktansvärt tråkigt men vi måste alltid sätta hälsan först för våra spelare och ledare. Just nu hoppas vi verkligen att ingen blir allvarligt sjuk. Som lag och förening är vi just nu helt bakbundna då vi inte kan träna eller spela kommande matcher vilka är direkt avgörande för vår fortsatta serietillhörighet. 

Hur mår de drabbade och övriga i klubben?
– Det är klart att alla är väldigt nedstämda just nu. Det är en fantastisk grupp spelare och ledare som verkligen har kämpat för varandra och klubben.  

Hur påverkar detta seriespelet? Ni har två viktiga matcher kvar att spela för att säkra Ettan kontraktet?
– Matchen nu till helgen kan vi inte spela rent numerärt då vi har för många frånvarande. Ettan kontraktet är viktigt men hälsan för våra spelare, ledare, motståndare samt de vi träffar i vardagen sätts alltid först. 

Har ni varit i kontakt med era motståndare och vad är deras synpunkter på att spela?
– Vi har informerat Utsikten om den uppkomna situationen och vi har även informerat Trollhättan som vi mötte förra helgen. 

Ni har varit i kontakt med SVFF, vad säger dom?
– Ja, vi tillskrev dom i tisdags och inväntar nu svar därifrån.

Ni möter också Malmö FF i Svenska cupen nästa vecka. Hur ser du på möjlighet till spel överhuvudtaget?
– Just nu är jag mycket tveksam till att vi kommer att kunna genomföra denna match. Denna match känner vi kan hanteras på ett annat sätt genom senareläggning men det får vi svar på av SVFF.

Du arbetar själv inom vården och har tagit Covid-19 på allvar från första början. Finns det något råd du skulle vilja ge till dem som ännu inte har drabbats? 
– Var extremt vaksamma på minsta symtom och fortsätt följa rekommendationer.

Foto: Lola Nilsson

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close