FotbollNyheter

Hallå där…Freddy Hallin i Askeröds IF

Hallå där…Freddy Hallin som blir assisterande tränare till Henrik Albertsson i Askeröds IF damlag.

Hur ser din tränar bakgrund ut?
– Har varit fotbollstränare sedan 2008. Det var i Trollenäs IF där vi startade upp ett lag med 5-åringar som jag stannade i tills 2017. Efter det hamnade jag i Höörs IS.

Vad fick er att tacka ja till detta uppdraget?
– Vi har länge pratat om att det hade varit kul att ha ett lag tillsammans. Så när han frågade om jag var intresserad var det svårt att säga nej. Ska bli kul att jobba tillsammans med honom och resten av ledarstaben och framförallt alla spelarna.

Dina styrkor?
– Alltid en svår fråga att svara på men jag tror att det är envishet, tydlighet och engagemang.

Vad kommer du att bidrag med?
– Som assisterande kommer jag att få mer tid att kunna titta på hela laget och på enskilda spelare och då komma med förslag på justeringar. Sedan kan jag avlasta Henke under träningarna när han behöver fokusera på detaljer under övningarna.

Vad vet du om Henrik sedan tidigare?
– Vi har haft ett nära samarbete i Trollenäs IF trots att vi hade olika lag. Tillsammans har vi varit engagerade i andra fotbollsprojekt och cuper. Har haft kontakt nästan varje vecka under många års tid. Han är en oerhört ambitiös, engagerad och duktig fotbollstränare. Lever, äter och sover fotboll.

Vad vet du om föreningen Askeröds IF sedan tidigare?
– Att det är en väldigt familjär förening med oerhört mycket hjärta. Askeröd IF har alltid haft en väldigt fin tradition med fotboll.

Har du träffat laget?
– Tyvärr inte. Covid-19 gör det inte lättare heller. Ska ha ett digitalt möte inom kort där jag förhoppningsvis får se dem flesta. Spelarna verkar vara väldigt sugna på att få komma igång.

Tränare Henriks Albertsson om Freddy:
– Har känt Freddy ända sen min tid i Trollenäs IF för 8 år sen och vi har alltid “klickat” bra. Väldigt social och en väldigt lösningsfokuserad person som alltid ger sitt yttersta.

Freddy som assisterande?
– Han vet mycket väl hur jag funkar eftersom jag coachat en av hans söner under ett antal år. Har jobbat väldigt tätt ihop under mina tränarår. Vi har alltid pratat fotboll och ser väldigt lika på saker. Freddy har många års erfarenhet som ungdomstränare och är väldigt ambitiös så jag är övertygad om att vi tillsammans kommer kunna åstadkomma något riktigt bra tillsammans.

Foto: Privat

Relaterade artiklar

Back to top button
Close