NyheterTennis

Fair Plays damer kryssade mot Upsala

Fair Plays damer kryssade mot Upsala TK. 3-3 slutade en spännande och mycket välspelad elitseriematch på Fair Play Stadion.

– Det bjöds på bra tennis i dag. Vi stod kanske inte för vår bästa prestation, men Upsala är ett bra lag så jag är nöjd med 3-3. Vi jobbar vidare och siktar på att höja oss till nästa match, säger Fair Play-coachen Mervana Jugic-Salkic.

Ställningen var 1-1 efter dubblarna. Cornelia Lister/Kajsa Rinaldo Persson tog hem första set mot Julia Terziyska/Anna Zaja på förstadubbeln, men UTK-paret kom tillbaka och vände till seger. Hemmaparet hade 4-2 i avgörande matchtiebreak men föll med 5-10. Fair Play utjämnade till ett 1-1 efter en jämn och välspelad andradubbel där Valentina Ivakhnenko/Karen Barritza besegrade Julia Lövqvist/Julita Saner med 7-5, 6-3.

Singelmatcherna blev stenhårda drabbningar. Karen Barritza såg till att Fair Play gick fram till 2-1 i matcher. Danskan slog Julita Saner med 6-4, 6-2. Sofia Nami Samavati förlorade tredjesingeln mot Julia Lövqvist – en tuff match som avgjordes i matchtiebreak. Nyförvärvet Valentina Ivakhnenko ordnade 3-2 till Fair Play när hon slog Julia Terziyska med 5-7, 6-3, 10-5. Men i kvällens sista match fick Cornelia Lister se sig besegrad av Anna Zaja och lagen delade på poängen.

Fair Play TK-Upsala TK 3-3

S1: Valentina Ivakhnenko-Julia Tersiyska 5-7, 6-3, 10-5

S2: Cornelia Lister-Anna Zaja 5-7, 3-6

S3: Sofia Nami Samavati-Julia Lövqvist 3-6, 6-3, 2-10

S4: Karen Barritza-Julita Saner 6-4, 6-2

D1: Cornelia Lister/Kajsa Rinaldo Persson-Julia Tersiyska/Anna Zaja 7-5, 2-6, 5-10

D2: Valentina Ivakhnenko/Karen Barritza-Julia Lövqvist/Julita Saner 7-5, 6-3

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close